Igényelhetők lesznek a szociális értékjegyek

Szeptember 12-től kezdődően nyújthatók be a kérések

A 2019/2020-as tanév szociális értékjegyeire vonatkozó kérések szeptember 12-től kezdődően nyújthatóak be a Szociális Igazgatóság Kárpátok utca 7. szám alatti székhelyén. A havi 50 lej értékű szociális értékjegyet azok a családok igényelhetik, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 284 lejt, illetve a gyermek be van íratva valamely iskola-előkészítő tanintézménybe, ahová rendszeresen jár.

Indokolt esetben, az orvos 50%-ot igazolhat, a szülő pedig három napra adhat igazolást – amennyiben egy napot is igazolatlanul hiányzott, az adott hónapban nem jogosult az értékjegyre.

Mindezek mellett, fontos tudnivaló, hogy az értékjegyet kizárólag élelmiszer, tanszer, ruházati cikkek, és tisztálkodási szerek vásárlásakor lehet igénybe venni azoknál a kereskedelmi egységeknél, ahol azt elfogadják.

Igénylés esetén, a következő iratok benyújtása szükséges:

Típuskérés, amely a Szociális Igazgatóság székhelyén igényelhető
• Családi könyv (livret de familie) – amennyiben van
• Szülők személyazonossági igazolványának másolata
• A családban lévő összes gyerek keresztlevél-, illetve személyazonossági igazolvány másolata
• Házassági levél (élettársi kapcsolat esetén szükséges az élettárs személyazonossági igazolványának másolata és a jövedelem igazolása)
• Jövedelemigazolások az előző hónapra. A családtagonkénti havi jövedelem meghatározásánál, minden adóköteles és nem adóköteles jövedelmet számolunk, beleértve a törvényesen meghatározott gyerektartásból származó jövedelmet is
• Bírósági végzés a válásról / határozat másolata az örökbefogadásról / határozat másolata adott esetben az ügygondnok, gyám kinevezéséről
• Óvodai igazolás (Kós Károly, Fogarasy Mihály, Vaskertes Általános Iskolákban)

Amennyiben a kérelmezési ügycsomóban nyilatkozott adatokban módosulás áll elő, arról legfeljebb 15 napon belül köteles a jogosult tájékoztatni a szociális osztályt.

A tavalyi évben egyébként 495 értékjegyet osztottak ki, összesen 24.750 lej értékben, havonta pedig átlagosan 50 igénylő volt.

A Szociális Igazgatóság (Kárpátok utca 7. sz., 4-es iroda) ügyfélfogadási programja

Hétfő-csütörtök: 8:30–13:00
Szerda: 8:30–15:00

Tel: 0266-364.494 /229, 0266-364.495 /229, 0730-710.950

Kérem ossza meg ismerőseivel: