II. Zakuszka diákszínjátszó tábor

Mai rege címmel új előadás készül

Gyergyószentmiklóson második alkalommal kerül megszervezésre a Zakuszka diákszínjátszó tábor, melynek célja egy olyan fiatalokból álló alkotói csapat létrehozása, amely az aktuális problémák keretén belül meg tudja szólítani saját korosztályát. A projekt minden évben egy előadás által szeretne eljutni a régió és a vidék fiataljaihoz.

A tábor vezetői, egyben a forr.alt egyesület tagjai: Bilibók Attila, Faragó Zénó, Fodor Alain Leonard és Moșu Norbert-László színművészek. Az idei csapatot tíz fiatal alkotja, gyergyószentmiklósi résztvevők mellett marosvásárhelyi és aradi diákok is érkeztek a táborba. A jelenleg már készülőben levő előadást, a Mai regét, Faragó Zénó jegyzi rendezőként, szerzője Moșu Norbert-László.

zakuszka1

A produkció előbemutatójára augusztus 4-én, csütörtökön kerül sor Szentgericén az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) által szervezett diákszínjátszó fesztiválon.

Az előadás gyergyószentmiklósi bemutatójának időpontja augusztus 5 (péntek) este 7 óra, helyszíne a Figura Stúdió Színház nagyterme. A produkcióra a belépés ingyenes.

A bemutatót követően a Zakuszka Színjátszó Csapat turnéra indul, a Mai rege című előadás bemutatásra kerül még a következő helyszíneken is: Gyergyóremete, Csíkszentdomokos, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Marosvásárhely, Csernakeresztúr, Kisiratos, Kispereg, Nagyiratos, Zimándújfalu, Pécska, Arad.

zakuszka2

A darab szerzője, Moșu Norbert-László szerint a Mai rege egy modern népmese, melyben egy fiatal fiú elindul a nagyvilágba szerencsét próbálni, de útja során nem tündérekkel és sárkányokkal találkozik, hanem egyszerű emberekkel. De a cél ugyanaz, hogyan találhatjuk meg ma a királykisasszonyt és mi is a fele királyságunk. Az előadás mesei motívumokra épülő történet, melyben aktuális társadalmi kérdések fogalmazódnak meg.

A Mai rege című előadás Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Ifitéka és Gyergyószentmiklós Művelődési Központ támogatásával jön létre. További támogatók Fapicom Kft., Benedek Kft.

Kérem ossza meg ismerőseivel: