III. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő Verseny

A 2015-ös Szent Miklós Napok keretén belül

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2015-ös Szent Miklós Napok keretén belül, december 5-én, szombaton 10 órai kezdettel megrendezi a III. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő Versenyt.

Nevezési díj nincs, viszont a csapatok minden versenyre szánt kész forralt borból 1–1 liternyit át kell adjanak a zsűri részére. A versenyen készített italért a csapat vállal felelősséget, ezt a jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával elismeri. A versenyen résztvevők az általuk készített forralt bort nem árusíthatják, csak külön engedéllyel.

A III. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő versenyben minden 18. életévét betöltött személy részt vehet.

A versenyben a zsűri a következőket tartja szem előtt: a bor minősége, hőfoka, kóstolás alapján. (A forralt bort a készítéskor nem szabad felforralni/főzni, csak melegíteni 70–80 Celsius fokig, mivel a benne lévő alkoholtartalom a főzés alatt teljesen elpárolog, és így „gyenge” lesz a forralt borunk.) A bor ízhatása, különös tekintettel a készítéskor használt fűszerekre (van-e benne oda nem illő fűszer, vagy olyan adalék anyag, ami végképp nem illik a borhoz). Vizsgálják a bor színét, nem-e zavaros, nem-e fátyolos vagy nem lett-e „nyúlós” a bor a helytelen ízesítés miatt. Fontos, hogy a bort nem szabad túlzottan paprikázni, mivel akkor a csípősség elnyomja a bor ízét.

A forralt bort a helyszínen kell elkészíteni, ezt a zsűri ellenőrzi.
A zsűrinek át kell adni írásban, hogy milyen borból készült a forralt bor.

A zsűri arany, ezüst és bronz diplomát, valamint különdíjakat oszt szét a versenyzők között. Külön oklevéllel ismeri el a legjobb forralt bor készítőjét, valamint dönt arról, hogy 2015-ben ki lesz Gyergyószentmiklós Forraltbor-készítő Mestere. Ezt a címet egy évig büszkén viselheti a díjazott, de a következő évi versenyen ezt a címet meg kell védenie, vagy tovább kell adnia a következő győztesnek.

Helyszín: Miron Cristea utca (sétálóutca, főtér)

Rendezvényünk nyitott, bármely baráti társaság, közösség, civil szervezet, cég előtt.
Várjuk jelentkezésüket!

Jelentkezési határidő: 2015. december 3.

A szervezők biztosítják:

– Kijelölt helyszín
– Csapatonként egy sátrat
– Egy asztalt, két paddal
– Tűzifát
– Tűzhelyet (tégla, lemez)

A versennyel kapcsolatos információk a 0758/350.806-os (Pál Lóránt) telefonszámon, vagy a pal.lorant@gmail.com e-mail címen kaphatók.

Figyelem!
A pontozásnál figyelembe veszik a sátrak díszítését is!

Jelentkezési lap:
https://docs.google.com/forms/d/1SbXvg5ky3CHXz733KFBOAdexM70bGug3mH4xERqW-DY/viewform

Kérem ossza meg ismerőseivel: