Indokolt folytatni a múlt heti tiltakozást

Felhívás tüntetésre

A napokban több esemény is zajlott különböző bíróságokon:

– Mezei János esetében több mint egy évvel az eljárás kezdete óta még mindig nem került sor az első érdemi tárgyalásra, tovább zajlik a halogatás.
– A csíkszeredai városvezetők perében a Marosvásárhelyi Ítélőtábla úgy döntött, hogy a törvénytelen lehallgatásokból származó információkat is fel lehet használni.
– A kézdivásárhelyi fiatalok ügyében a Bukaresti Ítélőtábla az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról döntött, miközben az állítólagos terrorcselekmény ügyében a nyomozás helyben topog.

Mindezek csak megerősítik azt a véleményt, hogy a hatóságok nem járnak el az elvárható korrektséggel és objektivitással ezekben az ügyekben. A sajtóban pedig folytatódik a terroristázás és szélsőségesezés, újra és újra leírják azokat a vádakat, amelyeket az igazságszolgáltatás hosszú idő után sem próbál meg bizonyítani, az erejéből (elszántságából?) csak a tiltások és letartóztatások hosszabbítása futja.

Indokolt tehát folytatni a múlt heti tiltakozást, úgy, ahogy azt már akkor bejelentettük. Várunk hát szombaton délután négy órára Gyergyószentmiklós főterére mindenkit, aki ezzel a hatósági viszonyulással nem ért egyet, aki velünk együtt azt akarja, hogy halogatások nélkül, a törvények betartásával szolgáltassanak igazságot a meghurcolt magyarok ügyében.

                Gyergyószentmiklós, 2016. I. 28.                                               Árus Zsolt
                                                                                               a Gyergyószéki Székely Tanács elnöke

Kérem ossza meg ismerőseivel: