Indul a Figura új évada

Szeptemberben négy bemutatóval készülnek

Elstartolt a Figura Stúdió Színház 39. évada. A székhelyről való kiköltözést követően a nyári hónapokban is dolgozott a társulat: turnékon, fesztiválokon vett részt. A S.Ö.R. című élő Shakespeare-albumot Brassóban és a NyárON Szeredán, a Káoszt a Gyulai Várszínházban, illetve a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján láthatta a közönség, ahol Szilágyi Mírát díjazták az előadásban nyújtott sokrétű színpadi alakformálásáért. Augusztus elején az Egyfeszt összművészeti fesztivál Színház- és könyvudvarának szervezéséért volt felelős a Figura.

Bár zsúfolt és szokatlan volt az elmúlt évad a járványhelyzet, valamint a kiköltözés miatt, párhuzamosan több előadást is próbáltak, így szeptemberben összesen négy bemutatóval készülnek. Szeptember első napján egy különleges műfajú produkció, a legkisebbeknek szóló Fellegkuckó címet viselő babaszínházi előadás kerül bemutatásra. A főként 1-4 éveseknek ajánlott előadás koncepcióját Máthé Annamária álmodta meg, aki színészkollégájával, Tamás Boglárral közösen áll színpadra a Halvirág Bábszínház termében.

A nagysikerű felolvasószínházi előadás, a Biorobot folytatására készül Bartha Boróka és Tamás Boglár: Mi… mi vagyunk címmel szeptember 8-án mutatják be Botházi Mária novelláit a Living-színpadon. A következő héten, szeptember 14-én Egressy Zoltán Portugál című darabját Tóth Árpád viszi színpadra a OneSeS Pubban kocsmaszínházi előadásként a teljes társulat közreműködésével. A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én a társulat három tagja: Kolozsi Borsos Gábor, Moșu Norbert-László, valamint Sosovicza Anna Madách Imre Az ember tragédiája című műve nyomán tart alternatív, interaktív irodalomórát a Salamon Ernő Gimnáziumban.

A szeptemberi hónap folyamán folytatják a Színész házon kívül nevet viselő projektet, ez alkalommal duplán, ugyanis befejezik Faragó Zénó járványügyi helyzet miatt félbevágott hónapját, illetve mellette Vajda Gyöngyvért ismerhetik meg jobban az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan egy új programot is elindít a gyergyószentmiklósi társulat, amely során településekre költöznek ki néhány napra. A Színházon kívül turnésorozat első megállója Gyergyóalfalu, ahol szeptember második felében előadásokkal, beszélgetésekkel készülnek. Októberben Gyergyócsomafalva, novemberben Gyergyóremete, decemberben pedig Gyergyóditró következik.

Október közepén Szilágyi Míra egyéni előadását mutatják be Faragó Zénó rendezésében. Az évad során három további bemutatót terveznek, de a folyamatosan változó körülmények  és a játszóhelyek hiánya miatt ezek részletei még egyeztetés alatt állnak.


Az előadásokra jegyek válthatók online, valamint kezdés előtt a helyszínen; helyfoglalás és információk az org@figura.ro e-mail címen vagy a 0752-227.011-es telefonszámon.


A Figura Stúdió Színház közleménye


Kérem ossza meg ismerőseivel: