Indul a kampány…

    Bár a jövő évi választások kissé távolinak tűnnek, úgy véljük felfedezni, hogy az RMDSZ frakció máris elindította kampányát, melynek milyenségét nem szeretnénk minősíteni, annyit azonban elárulhatunk, hogy nem okoztak csalódást, „hozták a formájukat”, ami az igazság elferdítését, a negatív hangnemet és a lejáratást illeti. Ugye tudjuk, a lejárató, negatív kampány is kampány.
    Kezdjük az elején. Több fronton is kijátszotta kártyáit az RMDSZ-frakció. Egyik a fűtés. Ez örök téma, amolyan, „magyar kártya”, ha hasonlattal szeretnénk élni. Mindig jól jön, lehet cirkuszt csinálni. Örök igazság, a népnek kenyér kell és cirkusz. Volt tehát honnan tanulni. Röviden, tömören, a városvezetés nem fogadta el a fűtés árának emelését, erre a szolgáltató, úgy döntött kivonul. A lakók érdekeit szem előtt tartva, a hivatal visszavenné a szolgáltatást. Erre azonban úgy van lehetőség, és csakis úgy, az RMDSZ álláspontja szerint, ha leépítjük a hivatal munkaközösségét, megszűntetjük a kultúrát és az oktatást, hogy lehessen biztosítani a folyamatos szolgáltatást. Érik azon elképzelés, vízió, hogy a színészekből csináljuk rendőrt vagy polgárőrt. Szomorú dolog az, hogy semmilyen más megoldásra nem hajlandó az ellenzéki tábor. Őszintén reméljük, megváltozik álláspontjuk.
     Másik kérdés, amely örök érvényű probléma, a Vitalissima. Tudni illik a prefektusi hivatalnak köszönhetően, vélhetően az RMDSZ közbenjárására megszűntette az erre vonatkozó határozatokat. Innentől kezdve semmilyen tervezetet, semmilyen elképzelést, amely megoldást jelentett volna, a város hasznára lett volna, nem támogattak. Próbálták összezavarni az ellenzék szószólói a város lakóit, azonban ez nem sikerült. Talán azért, mert tudták, hogy nincs igazuk, össze-vissza értelmetlen motyogás, elképzelés nélküli, rendszertelen halandzsa lett a tájékoztató vége.
Most mikor a tél közeleg, a hótalanítás kérdése is aktuálissá válik, újabb akadályokba ütközünk. Úgy véljük, hogy az RMDSZ-frakciónak nem érdeke, hogy a város útjai járhatóak legyenek a téli időszakban. Úgy gondoljuk, hogy van példa arra, hogy csakis összefogással lehet jó dolgokat véghezvinni. Feltételezzük, hogy ez a jó szándék megvan az ellenzéki frakcióban is.

    Összefoglalva, eltekintve a legutóbbi nyilatkozatuktól, amely egy nyúlpajtához hasonlítja államalapító királyunk szobrát [a Gyilkos-tó partján álló Szent István-szobor – a szerk. megj.], túllépve azon a szomorú megállapításon, hogy nemzeti ünnepeinken, megemlékezéseinken az RMDSZ-frakciónak nem sikerül megjelenni (remélni tudjuk, hogy komolyabb dolgok állnak a háttérben, mintsem a magyar nemzet iránti érdektelenség), őszintén reméljük, hogy nekik is a város fejlődése a fő cél és nem a hatalom megkaparintása bármi áron, még ha ez, az eddigi fejlődés, eddigi munka és fejlesztések megsemmisítésével is járna. Óvva intjük a hatalomvágytól megrészegült önjelölt szószólókat, hogy inkább az összefogás fele kellene elmozdulni, mintsem néhány rosszakaró sípját fújni, mert kilátszik a lóláb. Kérjük, tartsák szem előtt azt a megállapodást is, amely felsőbb szinten köttetett, és amely az egymás iránti tiszteletet, a kölcsönös megbecsülést, a sportszerű versenyt hivatott szabályozni. Sokkal inkább megsüvegelendőek azon munkálatok, amelyek a város hasznára válnak, mint sem azok, amelyek önös érdeket szolgálnak. 

MPP-frakció
Gyergyószentmiklós

Kérem ossza meg ismerőseivel: