Ingadozó hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben

Kiadós csapadék jövő hétre várható

Ingadozó hőmérsékleti értékekre számíthatunk május 14-éig – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes előrejelzéséből.

A Bánságban 18 és 22 fok közötti maximumok várhatók a következő két hétben, a leghűvösebb május 3-4-én, majd 9-e és 12-e között lesz. Az éjszakai hőmérsékletek 10 fok körül alakulnak, hidegebb hajnalokra a következő napokban, majd május 5-én és 6-án kell számítani. Az első héten főleg délutáni záporokra van kilátás, következő héten az esőzések nagyobb területekre terjednek ki és kiadósabbak lesznek.

A Körösvidéken enyhe felmelegedéssel indul a hét, nappal 22-24 fok is lehet, de május 4-én már nem lesz több 18 foknál, majd ingadozóvá válik az időjárás. A minimumok 6 és 10 fok körül alakulnak, a leghidegebb 5-6-án pirkadatkor, a legmelegebb május 11-én lesz. A kezdetben enyhe esőzések itt is kiterjednek és bőségesebbé válnak a második héten.

Erdélyben ezen a héten 18 és 21 fok között ingadoznak a nappali maximumok. A hajnali hőmérséklet 2-án lesz a legalacsonyabb, átlagosan 3 fok körüli, a minimumok a többi napon 6-8 fok körül ingadoznak majd. Május 7-e után megnő a kiadós esőzés esélye, addig főleg délutánonként kell elszórt záporokra felkészülni.

Máramarosban is felmelegedés, majd lehűlés, majd ismét felmelegedés várható a következő napokban. A maximumok 18 és 22 fok körül változnak, a minimumok pedig a kezdeti 4-5 fokról 5-9 fokra nőnek. Május 7-ig elszórt délutáni záporokat jósolnak a meteorológusok, majd az eső kiterjed nagyobb területekre.

A hegyvidéken 8 és 10 fok közötti nappali és 1 és 4 fok közötti éjszakai hőmérsékletekre kell számítani, eleinte elszórt zivatarokkal, majd május 7-e után jelentősebb csapadékkal.


Forrás: agerpres.ro 

Kérem ossza meg ismerőseivel: