Ingadozó lesz a hőmérséklet a következő két hétben

A régiók többségében április 16-24. között várható csapadék

A hőmérséklet országszerte ingadozó lesz a következő két hétben, csapadékra nagyobb valószínűséggel április 16-24. között lehet számítani a régiók többségében – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 11-24. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a jelzett időszak elején a fokozatos felmelegedés ellenére hideg időre kell számítani. A nappali hőmérsékleti csúcsértékek az első napon 9-10 Celsius-fok, április 15-én 20 fok körül alakulnak. Ezt követően ismét lehűl az idő, április 16-a és 19-e között 12 fok körüli lesz a csúcsérték. A kéthetes időszak végére fokozatosan felmelegszik a levegő, a csúcsértékek 16 fok körül alakulnak. A minimumok mínusz 3 és 0 Celsius-fok körül alakulnak az első három éjszaka, 17-ére pedig 5 fok körül. A jelzett időszak második hetében 1 és 4 fok közötti minimumokat fognak mérni. Csapadékra nagyobb valószínűséggel április 11-én és a 16-24. közötti időszakban kell számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét elején a megszokottnál hidegebb lesz, 10-11 fokig melegszik fel nappal a levegő hőmérséklete, péntekre azonban már 21-23 fok várható. Április 15-e után ismét csökkenek a hőmérsékleti értékek, 18-án már csak 12-13 fok lesz, majd napról napra melegszik fel ismét az idő. Április 24-én már 18-19 Celsius-fok körüli hőmérsékleti csúcsokra lehet számítani. Az éjszakai hőmérsékleti értékek átlaga 0 és 8 fok között változik. Csapadék 11-én, illetve 16-a és 24-e között valószínű.

A hegyekben is fokozatos felmelegedés várható, de az első három nap még mindig csak 0 és 3 fok körüli nappali csúcsértékekre és mínusz 7 és mínusz 5 fok körüli éjszakai minimumokra lehet számítani. Az első hét végére jelentősen felmelegszik, 10-12 fok körüli maximumok és 2 fok körüli minimumok várhatók. Ezt követően ismét lehűlés következik, a következő hét elején csak 2 és 4 fok körül alakulnak a maximumok és mínusz 4 és mínusz 3 fok körül a minimumok. A kéthetes időszak végén melegebb lesz, a nappali csúcsok 7-8 fok körül, az éjszakai minimumok 0 fok körül alakulnak. A jelzett időszak elején havazásra és havas esőre lehet számítani a hegyekben, 16-a után pedig ismét nagyobb lesz a valószínűsége a csapadéknak.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: