Ingyenes képzés a kiállításrendezés alapjairól

November 25., pénteken 16.00 óráig lehet jelentkezni


A kiállításrendezés alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Hargita Megyei Kulturális Központ szervezésében.

A képzés 2016. november 28-án, hétfőn 10 órakor kezdődik Székelyudvarhelyen, a Hagyományőrzési Forrásközpont székhelyén, 1918. December 1. utca 9 szám, második emeletén.

Az előadók, Demény Enikő és Kádár Kincső a Csíki Székely Múzeum múzeumpedagógusai. 2014-ben részt vettek a szentendrei Múzeumi Oktatási és Képzési Központ akkreditált kiállításrendezés tanfolyamán. A múzeumpedagógia mellett rendszeresen bekapcsolódnak a múzeum időszaki és állandó kiállításainak rendezésébe.

Főbb témák:

1. Megérkeznek a látogatók?!
Hogyan talál meg bennünket a látogató? Mit tudunk a látogatóról? Mit mond el rólunk az intézmény épülete? Hogyan vagyunk jelen a médiában? Hogyan tehetjük láthatóvá intézményünket? Mit érdemes elmondani magunkról?

2. Raktár vagy kiállítás?
Hogyan lesz a gyűjteményből kiállítás? Milyen típusú kiállításokban gondolkodhatunk? Mit tehetünk a műtárgyvédelemért? Milyen munkamódszert alkalmazzunk a kiállításrendezésben?

3. Miről mesélnek a tárgyak?
Hogyan szólaltassuk meg a tárgyakat? Milyen a jó tárlatvezetés? Hogyan hasznosíthatjuk a kiállításainkat?

Célcsoport: kulturális intézményekben dolgozók, emlékházak vagy tájházak működtetői, kulturális egyesületek, műemlékvédelemben érintettek, muzeológusok, pedagógusok, diákok, közösségépítéssel, kiállításszervezéssel foglalkozó személyek, intézmények.

A képzés ingyenes, interaktív és gyakorlatorientált, a résztvevők aktív jelenlétére számítunk.

Részvételi szándékát, kérjük, jelezze november 25., pénteken 16.00 óráig a 0266-214440 telefonszámon vagy az office@hagyomany.ro e-mail-címen, kapcsolattartó személy: Lőrincz Ildikó.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

Címfotó: magyarmuzeumok.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: