Intézmények közötti együttműködési taktikai gyakorlatot tartottak

Március 9-én és 10-én, Gyergyószentmiklóson a Csendőrképző Központ székhelyén a minősített levelek szállítását őrző-védő személyzetnek tartottak képzést, amelyen részt vettek mind a Román Csendőrség, mind a Román Hírszerzőszolgálat alkalmazottjai.

Ez alkalommal, a sajátos témák mellett, megszervezték a Fulgerul 2016 elnevezésű, Intézmények közötti taktikai együttműködési gyakorlatot. A központ káderein kívül jelen voltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség, a Hargita Megyei Hírszerzési Igazgatóság és a Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelemi Felügyelőség részéről.

csendor_gyakorlat4

A tevékenységet a Román Csendőrség Főfelügyelőségének keretében működő Intézményvédelmi Igazgatóság szaktisztjei vezették a Román Hírszerzőszolgálat tisztjeivel együtt. A gyakorlaton részt vett Hargita megye prefektusa, Andrei Jean-Adrian és Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba is. Ezenkívül jelen volt Hargita megyéből minden olyan cég képviselője, amely a közrend- és közbiztonság fenntartásával foglalkozik.

csendor_gyakorlat1

csendor_gyakorlat2

csendor_gyakorlat3

A munkálat végén arra a következtetésre jutottak, hogy a felkészítő nagyon hasznos volt, és az intézmények között ilyen jellegű együttműködésnek a jövőben is folytatása lesz.

A Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központ szóvivője

Kérem ossza meg ismerőseivel: