Iohannis: a járvány negyedik hullámának hatása a lakosság átoltottságán múlik

„Messze vagyunk még attól, hogy ezt a vírust ellenőrzés alatt tudjuk tartani…”

Romániában elkezdődött a koronavírus-járvány negyedik hulláma, amelynek a várható hatása közvetlenül összefügg a lakosság átoltottsági arányával – jelentette ki csütörtök este Klaus Iohannis.

Az államfő Ioana Mihăilă egészségügyi és Sorin Cîmpeanu oktatási miniszterrel tárgyalt az elnöki hivatalban. A tanácskozás végén tartott sajtónyilatkozatában elmondta, tekintettel arra, hogy Romániában megkezdődött a járvány negyedik hulláma, az egészségügyi rendszer felkészültségéről és a tanév megkezdéséről kívánt egyeztetni a kormány két tagjával.

‘Egy biztos: a negyedik hullám hatása közvetlenül összefügg a lakosság átoltottsági arányával’ – jelentette ki Klaus Iohannis, emlékeztetve arra, hogy több hazai szakértői elemzés szerint az elmúlt időszakban azoknak a körében volt nagy a fertőzések és elhalálozások száma, akik nem oltották be magukat.

Az államfő szerint Románia oltáskapacitása jó, mindenki megkaphatja a vakcinát, aki ezt kéri.

‘Messze vagyunk még attól, hogy ezt a vírust ellenőrzés alatt tudjuk tartani, annál is inkább, mert az egész világon terjed, és nagyon sok ország képtelen biztosítani állampolgárainak beoltását. Ezért jelennek meg a kórokozó új mutációi. Csak az oltás tudja jelentősen csökkenteni a súlyos megbetegedés és az elhalálozás kockázatát’ – szögezte le az államfő.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: