Iohannis: A tömeges oltás jelenti a kiutat a koronavírus-járványból

Tartalékmegoldás nem létezik

A tömeges oltás jelenti a kiutat a koronavírus-járványból – jelentette ki pénteken Klaus Iohannis államfő, hangsúlyozva, akkor kezdenek majd el fokozatosan enyhíteni a korlátozó intézkedéseken, amikor csökken a megbetegedések, az intenzív ellátásra szorulók és az elhalálozások száma.

“Oltás nélkül nem fog véget érni a járvány, ez nagyon világos. A tömeges oltás jelenti a kiutat a járványból” – fogalmazott az államfő, hangsúlyozva, maga is a kezdetektől kivette a részét az oltáspárti kampányból, oltóközpontokhoz látogatott el, és folyamatosan arra buzdítja az embereket, hogy oltassák be magukat.

Az elnök szerint jelenleg jól halad az oltási kampány, hiszen csaknem 100 ezer személyt immunizálnak naponta.

“Amint azt észleljük, hogy visszahúzódóban van a járvány, azaz csökken az új megbetegedések, az intenzív ellátásra szorulók és az elhalálozások száma – sajnos még mindi túl sokan halnak meg e betegség miatt -, fokozatosan lazítani fognak a korlátozó intézkedéseken” – magyarázta.

Megkérdezték tőle az újságírók azt is, milyen tartalékmegoldásaik vannak a hatóságoknak arra az esetre, ha az átoltottság nem éri el év végig a 60-70 százalékot. “Tartalékmegoldás nem létezik – ez a rossz hír. A jó hír pedig az, hogy rendelkezésünkre fog állni elegendő oltóanyag ahhoz, hogy beoltassuk magunkat és így kilábaljunk a járványból” – válaszolt.

Az államfő szerint amint kellőképpen csökken az új megbetegedések száma, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is le lehet majd mondani. “Én azt szeretném, hogy mielőbb jussunk oda” – fogalmazott.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: