Iohannis: Sikeres lesz a koronavírus elleni oltási kampány

A vakcinák hatékonyak és biztonságosak

Klaus Iohannis államfőnek meggyőződése, hogy sikeres lesz a koronavírus elleni oltási kampány. Az elnök szerint a COVID-19 elleni vakcinák hatékonyak és biztonságosak.

A bukaresti egyetemi kórházban tett látogatását követően az államfő rámutatott, már a hét folyamán el fog látogatni az egyik oltási központba, hogy az emberek meggyőződjenek, “nemcsak elméletekről beszélünk, hanem egy gyakorlati kezdeményezésről”. Hangsúlyozta, bár néhányan továbbra is kételyeiknek adnak hangot a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban, a gyártás alatt álló oltóanyagok hatékonyak és biztonságosak.

“A vakcina nem lesz kötelező, de biztos vagyok benne, hogy amint eltelik néhány hónap, és megmutatkoznak az eredmények, mindenki meg fog győződni az oltások biztonságosságáról, kérni fogja a vakcinát, és így véget ér majd a járvány” – fogalmazott.

Iohannis szerint több oltóanyag is van, amely a tesztelési-engedélyeztetési folyamat előrehaladott fázisában jár, így elképzelhetőnek tartja, hogy jövő év elejére már lesz két, három vagy akár négy oltás a koronavírus ellen.

Az elnök valószínűnek tartja, hogy 2021 elején Románia is hozzájuthat egy vagy két vakcinához. “Természetesen itt csak az első adagokról beszélünk, amelyek viszont elegendőek lesznek az egészségügyi dolgozók és az olyan betegségekben szenvedők többsége számára, amelyek esetében bebizonyosodott, hogy a koronavírussal kombinálódva veszélyesek” – nyomatékosította, hozzátéve, a lakosság tömeges beoltása jövő tavaszra várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: