Iohannis: Szükséges az online rendszerben zajló tanítás

Nem lehet biztonságos körülményeket teremteni a gyerekeknek

A tanulók és a szülők ‘sokat veszítenek’ azzal, hogy jelenleg nem lehet az iskolákban tartani a tanórákat, azonban Románia ‘nagyon magas’ fertőzöttségi rátája miatt nem lehet biztonságos körülményeket teremteni és biztosítani a gyerekeknek – jelentette ki Klaus Iohannis államelnök vasárnap.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a Nép Ügyvédjével abban, hogy az iskolák bezárása és az online zajló oktatás ‘két elveszített évet jelent ennek a generációnak’, Iohannis így válaszolt: ‘Nem, nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, az azonban biztos, hogy a tanulók és szüleik sokat veszítenek azzal, hogy a tanórák nem az iskolában zajlanak. Végig kell olvasni az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait. Az ajánlás természetszerűleg az, hogy a tanulók menjenek iskolába, ha biztosítani lehet számukra a biztonsági körülményeket. Tekintve azonban, hogy Romániában nagyon magas a fertőzöttségi arány, ezeket a körülményeket nem lehet megteremteni és biztosítani, emiatt, a gyerekek és családjaik védelmében, sajnos szükséges az online rendszerben zajló tanítás’.

Az államelnök szerint minél szigorúbban tartja be a lakosság a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedéseket, a gyerekek annál hamarabb visszatérhetnek az iskolapadba.

‘Elég egyszerű ez az egyenlet, egyszerű megérteni. Tudom, hogy nem mindig könnyű betartani, de – és ezt garantálom – megéri’ – szögezte le Iohannis.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: