Ismét adományokkal érkeztek

VI. Csángótúra Gyergyószentmiklóson

Pénteken, május 13-án délelőtt hatodik alkalommal látogatott el városunkba a Csángótúra csapata. Ők a Magyarfalu Alapítvány szervezésében Szentendréről évente ellátogatnak a csángóföldi Magyarfaluba, és útközben megállnak Berettyóújfaluban, Türben, Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában. A kapcsolat jóval több egyszerű partnerségnél, sokkal inkább személyes barátság köti őket a gyergyószentmiklósiakhoz, így lesz a barátságból jószándékú segítségnyújtás, adományszervezés.

05.13.csangotura 016A településekre sosem üres kézzel, hanem mindig adományokkal érkeznek: Gyergyószentmiklós nehéz körülmények között élő családjai számára ezúttal is tartós élelmiszert, bútorokat, használt háztartási cikkeket, ruhaneműt, tisztítószereket és tisztálkodási cikkeket, játékokat hoztak.

Az adományokat pénteken délelőtt a régi kórház épületénél pakolták le, a szociális osztály munkatársai itt leltárt készítettek az adományokról, az elkövetkező hetekben pedig a meglévő adatbázisban nézik át, hogy hol van szükség ilyen típusú cikkekre. 
Minden adomány esetében az a legfontosabb, hogy hasznát vegyék, akik kapják – ez az adományozó legnagyobb öröme is. 

A Csángótúra résztvevői részt vesznek a pünkösdi búcsún, majd vasárnap Magyarfalu felé veszik az irányt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: