Ismét lesz Kerge Olimpia Hargitafürdőn

A Kerge Olimpia szervezőinek felhívása

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, közösen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatával, idén újból megszervezi az elmúlt években elmaradt, viszont korábban már hagyománynak számító és nagy népszerűségnek örvendő Kerge Olimpiát 2015. március 7-én a hargitafürdői Ózon Szállodánál.

Várják a régi és új résztvevőket, hogy minél ötletesebb, egyedi, csúszásra alkalmas saját készítésű járgányokkal vegyenek részt a versenyben, vagy akár szemlélőként is, hisz sok kiegészítő program várja az érdeklődőket. A rendezvényre, amelynek fődíja egyelőre titok, idén is szívesen látnak mindenkit.

14 évvel ezelőtt, 2001-ben szervezte meg első alkalommal a Kerge Olimpiát a csíkszeredai Star Rádió. A Hargitafürdőn zajló rendezvény lényege, hogy a versenyzők kergébbnél kergébb járművekkel, szerkentyűkkel ereszkedjenek le az olimpia helyszínéül szolgáló Ózon-sípályán. A március 7-i rendezvényen a kergemobilok ereszkedése mellett, snowboardverseny, snowmobil-vetélkedő, hegyimentés, jég- és fafaragás, asszonycipelés, szabadtéri koncert és buli is lesz, de nem maradhat el az immár klasszikus versenyszámnak számító, fürdőkáddal való ereszkedés sem.

A Kerge Olimpiára bárki benevezhet egy lecsúszásra alkalmas járgánnyal. A szervezők minden résztvevőt díjaznak, a legötletesebb jármű készítője pedig elviheti a fődíjat.

A résztvevőket Zsók Levi humorista szórakoztatja majd stand up comedyvel, a Bagossy Brothers Company koncertezik, a nap végén pedig az Ózon Szálloda úgynevezett nyári kertjében Dj Azteca zenéjére lehet majd bulizni.

Az olimpiára ingyenesen lehet benevezni a helyszínen, illetve március 6-án, pénteken 10 órától Csíkszeredában, a megyeháza parkolójában, ahol kiállítják a versenybe szálló kergemobilokat.

A Kerge Olimpia napján különjáratok indulnak Hargitafürdőre Csíkszeredából, a Szabadság térről 9.30-kor, 10.00-kor és 10.30-kor, vissza pedig 18.00-kor.

A Kerge Olimpia részletes programjáról a  www.adiharghita.ro honlapon, valamint a 0736/883803-as telefonszámon értesülhetnek.

Kérem ossza meg ismerőseivel: