Ismét mozgalmas hétvégéjük volt a csíki és a gyergyói hegyimentőknek

Nem került meg a siklórepülő és pilótája

Az Egyes-kő környékén eltévedt néhány gyermek miatt riasztották hétvégén Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának csíki csapatát szombaton, augusztus 8-án. A gyerekek a bevetés előtt épségben előkerültek. Vasárnap, augusztus 9-én hajnalban, szintén az Egyes-kő környékéről, egy belső szervi problémás idős férfihoz kértek segítséget, a hegyimentők biztonságban lehozták a mentőhöz.

CsikiHegyimentokEgyesko2015aug08

A gyergyói Dancurás csapatot a sürgősségi esetek felügyelősége (ISU) riasztotta a Brassó környékén elveszett siklórepülő keresésére, mivel azt feltételezték, hogy a Görgényi-havasokban zuhant le. Elküldték a baleset feltételezett helyszínének koordinátáit is a telefonhívás bemérése alapján. A csapat hét tagja a helyszínre sietett, önkénteseket is bevonva, ám jól átkutatva a környéket nem találták meg a gépet a megadott helyen. A keresést hétfőn is folytatták az egész megyében.

DancurasGorgenyi2015aug09a

A hétvége kellemesebb részének nevezte Facebook-oldalán a csíki csapat, hogy vasárnap felügyelnie kellett a csíki hegyikerékpár-versenyt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: