IV. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő Verseny

December 1-ig lehet jelentkezni!

IV. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő Verseny


Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2016-os Szent Miklós Napok keretén belül, december 3-án, szombaton 10 órai kezdettel megrendezi a IV. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő Versenyt.

Nevezési díj nincs, viszont a csapatok minden versenyre szánt kész forralt borból 1–1 liternyit át kell adjanak a zsűri részére.

A versenyen készített italért a csapat vállal felelősséget, ezt a jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával elismeri.

A versenyen résztvevők az általuk készített forralt bort nem árusíthatják, csak külön engedéllyel.

A IV. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő versenyben minden 18. életévét betöltött személy részt vehet.

A versenyben a zsűri a következőket tartja szem előtt: a bor minősége, hőfoka, kóstolás alapján. (A forralt bort a készítéskor nem szabad felforralni/főzni, csak melegíteni 70–80 Celsius fokig, mivel a benne lévő alkoholtartalom a főzés alatt teljesen elpárolog, és így „gyenge” lesz a forralt borunk.) A bor ízhatása, különös tekintettel a készítéskor használt fűszerekre (van-e benne oda nem illő fűszer, vagy olyan adalék anyag, ami végképp nem illik a borhoz). Vizsgálják a bor színét, nem-e zavaros, nem-e fátyolos vagy nem lett-e „nyúlós” a bor a helytelen ízesítés miatt. Fontos, hogy a bort nem szabad túlzottan paprikázni, mivel akkor a csípősség elnyomja a bor ízét.

A forralt bort a helyszínen kell elkészíteni, ezt a zsűri ellenőrzi.
A zsűrinek át kell adni írásban, hogy milyen borból készült a forralt bor.

A zsűri arany, ezüst és bronz diplomát, valamint különdíjakat oszt szét a versenyzők között. Külön oklevéllel ismeri el a legjobb forralt bor készítőjét, valamint dönt arról, hogy 2016-ban ki lesz Gyergyószentmiklós Forraltbor-készítő Mestere. Ezt a címet egy évig büszkén viselheti a díjazott, de a következő évi versenyen ezt a címet meg kell védenie, vagy tovább kell adnia a következő győztesnek.

Helyszín: Miron Cristea utca (sétálóutca, főtér)

Várjuk jelentkezésüket!

Jelentkezési határidő: 2016. december 1.

A szervezők biztosítják:

– A kijelölt helyszínt
– Csapatonként egy sátrat
– Egy asztalt, két paddal
– Tűzifát
– Tűzhelyet (tégla, lemez)

A versennyel kapcsolatos információk a 0758/350.806-os (Pál Lóránt) telefonszámon, vagy a pal.lorant@gmail.com e-mail címen kaphatók.

Figyelem! A pontozásnál figyelembe veszik a sátrak díszítését is!

Rendezvényünk nyitott, bármely baráti társaság, közösség, civil szervezet, cég előtt.


Jelentkezesi lap:

https://docs.google.com/forms/d/1rJ7N8FOFNgJ3CPZG9C-QW8af8yF4RBzD7_bg03-pmK8/edit

Várjuk jelentkezésüket!

Kérem ossza meg ismerőseivel: