Ízelítő

A városnapok hivatalos honlapja: www.szentmiklosnapok.ro

Ízelítő 

December 4-én nyílt napot tart a Pro Terra Alapítvány, délután Rokaly József tanár úr könyvbemutatójára, majd Percze Ferenc festészeti kiállítására, végül teabemutatóval egybekötött felolvasóestre várják az érdeklődőket.

December 5-én, pénteken újra megszervezzük a város intézményeinek, szervezeteink ünnepi felvonulását, a Gyergyói Seregszemlét, a korábbi évekhez hasonlóan a művelődési ház elől indulnak a csapatok a főtérre, ahol 17 órától a Stone Hill szórakoztatja majd a gyerekeket, ezúttal is Együtt várjuk Szent Miklóst. Ferenczi Györgyöt és a Rackajamet már nem kell bemutatni a gyergyói közönségnek, ők és a Black Betty Bluse Band garantálják a jó hangulatot az esti órákban.

December 6-én, szombaton délelőtt tartják a búcsús szentmisét a Szent Miklós római katolikus templomban, a szertartás részeként a Szent Miklós Kamaraegyüttes előadásában, Csibi András orgonakíséretével meghallgathatjuk a Temesvári misét. Délután négy órától kezdődik a dísztanácsülés. A művelődési ház stúdió termében pedig öt órától bábelőadásra, gyerektáncházba várjuk  a kicsiket. A Figura Stúdió Színház ismét bemutatja a De mi lett a nővel című darabját, ugyanakkor fotókiállítással is készülnek, Harmincéves a Figura címmel. Idén sem marad el az ünnepi táncház, kilenc órától a Cika Zenekar húzza a talpalávalót, a moldvai dallamokat Ségercz Ferenc és barátai biztosítják a Rozmaring Vendéglőben.

December 7-én, vasárnap délelőtt megméretnek a fakanálforgatók, a sétálóutcában felállított kondérokban már 11 órától rotyoghatnak a disznótoros finomságok. 13 órától kezdetét veszi a forraltbor-készítő verseny is. Közben fellép a Gyergyószéki Fúvószenekar, a Salamon Ernő Gimnázium előtt felállított színpadon pedig megtekinthető a Népzene és Néptáncgála. Azok, akik lemaradtak a Figura szombati előadásáról, vasárnap már jó eséllyel megnézhetik Csehov –  Kis Csaba darabját. A főzőverseny és forraltbor-készítő verseny eredmény hirdetése után a nagyszínpadon fellép Vastag Csaba, az Abrakazabra Zenekar pedig bemutatja Demjén Rózsi best of slágereit (közreműködik Subecz Tamás), illetve a Lokomotiv GT best of slábereit (amelyen közreműködnek Somló Tamás és Karácsony János).

 

Edzhetnek a sportolók is, hiszen nem marad el a Szent Miklós Kupa sem.

Kísérőrendezvények: hajómodell-kiállítás (a Márton Áron utca, 1 szám alatt), 3D Mozi a Salamon Ernő Gimnázium díszterme, kisvonatozás gyerekeknek, a városnapok ideje alatt a késő esti órákban minden szórakozóhely nyitva tart.

Kérem ossza meg ismerőseivel: