Január 11-étől az E-Star megszünteti a hőszolgáltatást

Felszólították az önkormányzatot a szolgáltatás és a rendszer haladéktalan átvételére


ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÓJA

a tőkepiacról szóló törvény és a 24/2008. (VIII.15.) PM rendelet alapján


Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. („Társaság”) tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy romániai kapcsolt vállalkozása, az E-Star CDR srl. (CDR) az alábbiakról tájékoztatta a Társaságot:

A bíróság a mai napon elutasította Gyergyószentmiklós Város Önkormányzatának felülvizsgálati keresetét is a Hargita Megyei Törvényszék már jogerős döntésével szemben, melyben nem tovább, mint 2016.10.13-tól számított 60 napig kötelezte a bíróság a CDR-t a szolgáltatás folytatására.

A CDR tájékoztatta a Várost a szolgáltatás korlátozást követő megszüntetéséről és felhívta a szolgáltatás és rendszer haladéktalan átvételére a jogszabályban, szerződésben és a bírósági döntésekben foglalt kötelezettségek alapján.

A Város mindez idáig azt hangoztatta, hogy a rendszer és a szolgáltatás átvételére nem képes, a társaságunkhoz 2017. 01. 09. napján eljuttatott megkeresésükben viszont már arról tájékoztatott, hogy szolgáltatás átvételéhez a jogszabályok értelmében szükséges legalább 52 nap a koncesszióba adási eljárás esetében, míg a szolgáltatás Város által történő átvétele esetén 30 nap és további 15 nap az alkalmazottak felvételére.

Ebből is igazolást nyer, hogy a Város a szolgáltatást át tudta volna venni a bíróság által részére biztosított határidőn belül és korábban is, azonban erre vonatkozó intézkedést a bírósági döntéstől függetlenül sem tett, kizárólag az időt húzta addig, míg a CDR a szolgáltatást már szerződésen kívül sem tudja biztosítani.

Igazgatóság
ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.

Közzétéve: 2017. jan. 10. 15:34


A Szabad Emberek Pártja Gyergyószentmiklós közleménye:

Tisztelt fűtés kérdésben érintett gyergyószentmiklósi lakósok!

Az E-Star vállalat holnap délelőtt 11 órára a szolgáltatás és a rendszer átvételére hívta a város önkormányzatát. Amennyiben ez nem történik meg, az alábbiakban leírtak alapján, nem áll módjában tovább működtetni a rendszert.
Mint választópolgárokat, kötelességünknek tartjuk önöket figyelmeztetni, hogy folytatódhat még néhány napig a csökkentett energia szolgáltatás, és az sem kizárt hogy 1-2 napra a mostaninál is alacsonyabb szintre kerül.
A helyzet mindenképpen megoldódik, de a lehetőségeik függvényében, elővigyázatossági szempontból készüljenek az esetleges csökkentett szolgáltatás pótlására!


Az E-Star felszólító levele:
e_star_levele_star_level1e_star_level2

Kérem ossza meg ismerőseivel: