Január utolsó hetében országszerte enyhébb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál

Utána február 20-áig az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk

Január utolsó hetén országszerte enyhébb lesz az idő az ilyenkor megszokottnál, ezt követően azonban február 20-áig az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő négy hétre érvényes előrejelzéséből.

Január 23-a és 30-a között a sokévi átlagnál magasabb hőmérsékleti értékek várhatók országszerte, délnyugaton bőséges, az ország többi részén – főleg északnyugaton – azonban az átlagosnál kevesebb csapadékkal.

Január 30-a és február 6-a között az átlaghőmérséklet megközelíti az ebben az időszakban megszokottat, a Kárpátokon kívüli régiókban magasabb, a hegyvidéki területeken alacsonyabb értékekkel. A csapadékmennyiség a hegyekben enyhén meghaladja a sokévi átlagot, az ország többi részén megközelíti azt.

Február 6-a és 13-a között az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet Románia-szerte, az ország délkeleti felében az ilyenkor megszokottnál kevesebb csapadékkal.

A február 13-a és 20-a közötti héten országszerte az ilyenkor megszokottnak megfelelő hőmérséklet várható, és a csapadékmennyiség is a sokévi átlagnak megfelelően alakul – közölte az ANM.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: