Játék- és tanszergyűjtő akció a rászoruló gyerekekért

A játékot termő fa

Kedves gyergyószentmiklósi és környékbeli emberek! Lassan, de biztosan közelegnek az ünnepek. Mostanra már mindenki kezdett hangolódni a télre és a karácsonyra. Hát persze, hogy kezdett. Ki ne várná már a nagy családi vacsorákat és az ajándékozást! Vannak azonban olyanok is, akiknek ez az időszak egyet jelent a kínlódással és az aggodalmaskodással. Hogy miért? Mert vannak olyan családok, ahol a szülők nem tudják megengedni maguknak, hogy a karácsonyfa alját telepakolják ajándékokkal. Szeretnék, mert nekik is fontos a gyermekeik arcán a mosoly, de sajnos bármennyire is szeretnék, nem tudják megengedni maguknak. A következő felhívással ezeknek a családoknak szeretnénk segíteni. Szeretnénk levenni ezeknek a nehéz helyzetben levő szülőknek a válláról a terhet, szeretnénk, ha sok-sok gyermek arcára tudnánk mosolyt csalni közösen, ÖNÖKKEL!

HOGY HOGYAN?

A GYERGYÓSZENTMIKLÓSI VÖRÖSKERESZT JÁTÉK- ÉS TANSZERGYŰJTŐ MEGMOZDULÁST HIRDET, 2018 NOVEMBER 24-ÉN. Várunk minden olyan segíteni vágyó embert, aki szeretné szebbé tenni egy kisgyermek karácsonyát! Az akció a „Játékot termő fa” nevet viseli, ugyanis a program helyszínéül a központi park legnagyobb fája fog szolgálni. Ezt a teret kellene megtölteni új vagy használt, de jó állapotú játékokkal, tanszerekkel. Az itt összegyűlt adományokat eljuttatjuk karácsony előtt a rászoruló gyermekeknek.

MIT HOZZON MAGÁVAL? Néhány példa, hogy segítsünk önöknek. Játékokat, társasokat, színes ceruzákat, mackókat, könyveket, kifestőket, füzeteket, babákat, kisautókat stb.

MIRE KÉRJÜK ÖNÖKET? Fontos, hogy az adományba adott játékok, tanszerek jó állapotban legyenek. Kérjük, ellenőrizzék le, hogy a kisautónak minden kereke meglegyen vagy, hogy a képeskönyv borítója ép legyen. Csak olyan tárgyakat adományozzanak, amelyeknek önök is örülnének gyermekszemmel.

Kérjük önöket, segítsenek, hogy közösen mosolyt csalhassunk a kisgyermekek arcára! Közösen elérhetjük, hogy a karácsony mindenkinek örömteli legyen!

Tartsanak velünk 24-én, szombaton reggel 09:00 és délután 17:00 óra között!

Fogjunk össze a rászoruló gyermekekért! Várunk mindenkit szeretettel!


Projekt neve: A játékot termő fa

Játék- és tanszergyűjtő megmozdulás, a rászoruló gyerekekért.

Időpont: 2018. november 24, 9:00 – 17:00

Helyszín: Központi Park – Gyergyószentmiklós

Célja:

A program célja, hogy a lakosság segítségével játékokat és tanszereket gyűjtsünk és juttassunk el a rászoruló családok gyermekeinek.

Program rövid leírása:

2018. november 24-én kerül megrendezésre a „ Játékot termő fa” nevet viselő játék- és tanszergyűjtő akció, a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt szervezésében. A program célja, hogy olyan családokhoz juttasson játékot és tanszert, ahol sok gyermek van és a családfenntartók önerőből nem tudják ezeket megvásárolni. Az sem utolsó szempont, hogy egy kisgyermek az év bármely szakában, de különösen az ünnepek táján, szívből tud örülni egy új kifestőnek vagy épp egy kisautónak.

A megmozdulás helyszíneként a központi park fog szolgálni, mivel az egy olyan zóna, amely minden irányból könnyen megközelíthető. Itt fogunk kinevezni egy fát, amely alá november 24- én szombaton, egész nap várjuk a gyermekeknek szánt játékokat és tanszereket. Rossz időjárás esetén szél és esővédett helyre fogunk vonulni, de erről tájékoztatni fogjuk időben a lakosságot.

Milyen adományokra van szükség? Bármire, ami jó állapotban van és hasznos lehet egy kisiskolásnak vagy egy óvódásnak. Néhány példa: írószerek, színes ceruzák, kifestők, könyvek, üres füzetek, hátizsákok, tolltartók, rajztömbök, mackók, társas játékok, építő játékok, babák stb.

Önkénteseinknek csupán egy kérése van az adakozók fele. Csak olyan játékot és tanszert adományozzanak, amelynek gyermekszemmel ők is örülnének. Ellenőrizzék le, hogy a mackónak mindkét szeme meglegyen, a könyv borítója pedig ne essen le a könyvről. Erre csupán csak azért szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a kisgyermekek, akikhez eljut az adomány használható és jó állapotú játékokat kapjanak.

Hogy miért nem tartós élelmiszer gyűjtésére kerül sor? Jogosan tevődik fel a kérdés sokaknak. Különösen ezekben az időszakokban, Gyergyószentmiklóson példaértékű az emberek hozzáállása, mivel az Önkormányzat és több civil szervezet is szervez tartós élelmiszergyűjtést. Ezek az adományok az ünnepek előtt eljutnak a célszemélyekhez. Csapatunk is kiveszi a részét a város által szervezett élelmiszergyűjtésben és a családokhoz való eljuttatásban. Látva, hogy mennyi ember gyűjt élelmiszert, úgy döntöttük inkább valami olyant gyűjtünk, amivel a gyerekek arcára mosolyt csalunk, a szülők válláról meg levesszük a terhet, ezáltal. Így született meg a „Játékot termő fa” nevet viselő megmozdulás.

Elől járóban annyit szeretnénk elárulni a november- decemberi programjainkat illetően, hogy az önkénteseknek rengeteg dolga lesz a két hónap alatt. Megrendezésre kerül idén 9-ik alkalommal az „Angyalok Játéka” nevet viselő ajándékcsere program, melyet a Gyergyói Hírlap csapatával közösen szervezünk és amely tavaly közel 450 kisgyermeket vonzott be. Kint leszünk ismét az Adventi időszakban a városi gyertyagyújtásokon, ahol teát osztunk. Részt veszünk a városi gyűjtőakciókban és iskolákat látogatunk meg.

Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy szeretne segíteni a rászoruló gyermekeken, látogasson meg bennünket 2018. november 24-én a központi parkban. Hozzon magával játékot, tanszert és egy kis szeretetet.

Várunk mindenkit szeretettel! 

Gyergyószentmiklós                                                                                      Üdvözlettel,
       2018. 11. 24                                                                               Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt

                                                                        e-mail: crr.gheorgheni@gmail.com

                                                                        Telefonszám: 0743044567 (Ferenczi Lilla)

Kérem ossza meg ismerőseivel: