Javaslatokat vár az önkormányzat

Három témakörben is

Két határozattervezethez lehet még péntekig véleményezést, észrevételt, javaslatot megfogalmazni. A megadott két hétben eddig egyetlen írásos véleményezést sem nyújtottak be a gyergyószentmiklósi lakók a tervezetekhez.

Olyan legyen, hogy használható és hatékony legyen

Péntekig még élhetnek jogukkal és alakíthatják a két keretszabályzatot, amely alapján a helyi zöldövezeteket – védősáv az utca és a járda között, a bejáratok előtti zöldsáv, parkok, játszóterek, körforgalmakban lévő zöldfelületek, tömbházak előtti előkertek stb. –, valamint a közút-karbantartást – beleértve a hidak, pallók, viaduktok, járdák, kerékpáros sávok, parkolók és megállóhelyek, közúti jelzőtáblák rendszerét is – ezentúl Gyergyószentmiklóson kezelni kell mind a lakóknak, mint az egyes szolgáltatóknak, mind pedig az önkormányzatnak.
A szabályzatok pontosítják az egyes közösségi szereplők hatásköreit és a kihágások esetén kiróható bírságok mértékét is.
A kifüggesztést követően, az esetleges javaslatokkal együtt, a tervezetek a helyi képviselő testület napirendjére kerülnek.

Ugyancsak javaslatokat vár az önkormányzat március végéig a térfigyelő kamerák témakörében is

Idénre 100 000 lejes keretet irányozott elő a városvezetés a közbiztonság megerősítését célzó térfigyelő kamera-rendszer felszerelésére. Előzetes egyeztetések zajlanak a szakemberekkel, hogy a város mely részein lehet jelentős hozadéka a kamera figyelő szemének. A javasolt városrészek meghatározásában a lakosság segítségére is számít az önkormányzat.
Eddig egy javaslat érkezett a Pacsirta utcából, március végéig még bármely gyergyószentmiklósi lakó(közösség) javaslatot tehet olyan gócpontra, ahol a vélemények szerint jól jönne a térfigyelő kamera.
A rendszer kiépítése során, a tervek szerint elsőként a gerinc megépítését, és a leginkább prioritást jelentő városrészeken a kamera felszerelését tervezi a városvezetés, amíg a keret erre lehetőséget ad. Az elkövetkező években pedig további bővítések lesznek majd.

Kérem ossza meg ismerőseivel: