Jégkorong

A mai nap nem lesz folytatása a Románia-kupa döntőnek!

Mint már ismeretes a tegnap, december 21-én vasárnap a Románia-kupa jégkorongdöntőjét nem sikerült befejezni, a Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua mérkőzés, 7–2-es eredménynél, a harmadik harmad kezdete előtt félbeszakadt a jégpálya nemrég felújított világítóberendezésének meghibásodása miatt.

A legfrissebb információk szerint a mai nap folyamán ugyan megjavították a berendezést, de mivel nem ismeretes a meghibásodás oka, ezért egyelőre próba alatt tartják rendszert, és nem vállalható a Románia-kupa döntőjének folytatása Gyergyószentmiklóson.

Az esti tanácskozás szerint a szövetség emberei két lehetőséget láttak a hogyan továbbra: a mérkőzés folytatása 24 órán belül a 7–2-es eredménytől, vagy a teljes meccs újrajátszása 0–0-ról.

Alexandru Hălăucă, a Román Jégkorong Szövetség főtitkára ma azt nyilatkozta a mytex.ro honlapnak, hogy a szabályzat értelmében, amennyiben a mérkőzés nem folytatódik 24 órán belül, akkor a szövetség a meccs – egy másik időpontban és egy másik helyszínen – 0–0-ról való újrajátszásáról fog dönteni.

(Címfotó: Lukács Zsolt)

Kérem ossza meg ismerőseivel: