Jelentkezz a XIV. Régizenei Nyári Egyetemre!

Idén július 10–15. között szervezik meg

Sajtóközlemény

Idén július 10–15. között szervezik meg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a XIV. Régizenei Nyári Egyetemet. Az érdeklődők színes kínálatból, kilenc mesterkurzus közül választhatnak az előképzettségüknek és érdeklődési területüknek megfelelőt. A közel egyhetes foglalkozáson a résztvevők neves külföldi és hazai előadóművészek, vezető tanárok irányítása alatt fejleszthetik zenei tudásukat, majd mutathatják azt meg a nagyközönségnek a nyári egyetem zárókoncertjein.

A mesterkurzusok között a következők sorakoznak: Orgona – Ursula Philippi vezetésével; Furulya, fuvola és kamarazene – Széplaki Zoltán vezetésével; Ének – Palócz Réka vezetésével; Barokk hegedű – Vitárius Piroska vezetésével; Csembaló – Fülöp Mária vezetésével; Viola da gamba és violone – Csata István vezetésével; Kórus – Ványolós András vezetésével; Reneszánsz együttes mesterkurzus (főtárgy) – Csörsz Rumen István vezetésével, valamint Ütőhangszerek a régizenében, ütőhangszeres kamarakurzus – Kasza Roland és Sudár Balázs vezetésével. A mesterkurzusok mellett két szabadon választható, minden hallgató számára nyitott kurzus sorakozik: a Reneszánsz együttes mesterkurzus (melléktárgyként) és az Énekmondó klub Csörsz Rumen István vezetésével. A kurzusok résztvevőinek a szervezők igény szerint tolmácsot biztosítanak.

A nyári egyetem kurzusaira bármely 10. életévét betöltött hallgató jelentkezhet, a zenei előképzettség, valamint a hangszeres tapasztalat előfeltételt jelent. A Régizenei Nyári Egyetemen az aktív hallgatók részvételi díja 250 lej/fő, mely aktív részvételre jogosítja az általa választott 1 mesterkurzuson és a szabadon választható kurzusokon. Két különböző mesterkurzus esetében 2 × 250 lej regisztrációs díj fizetendő. A csak megfigyelőként részt vevő passzív hallgatók részvételi díja 50 lej/fő, ez az ár tartalmazza bármely mesterkurzuson való passzív részvételt, az aktív hallgatókkal folyó munka befolyásolása nélkül. A Nagy István Művészeti Középiskola több éve fennálló partnerségének köszönhetően az iskola diákjai és tanárai 100 lej/fő/kurzus kedvezményes áron vehetnek részt a képzéseken. A Nyári Egyetem mesterkurzusain a résztvevők száma korlátozott, a rendelkezésre álló aktív és passzív helyek elfoglalása a jelentkezési sorrend alapján történik.

A részvételi díj lejben fizethető a kurzust megelőzően a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4.) vagy a Nyári Egyetem helyszínén (Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda, Márton Áron utca 80.). A részvételi díj NEM TARTALMAZZA a szállás és az étkezés költségeit.

A mesterkurzusok bármelyikére június 30-ig, csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a következő linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével: https://forms.gle/6hcApMLHMojfPMWo9

További részletek a nyariegyetem@regizene.ro e-mail címen, a +40-266-372044-es vezetékes telefonszámon, valamint Csíkszeredában személyesen, a Temesvári sugárút 4. szám alatt igényelhetők. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál és a Régizenei Nyári Egyetem honlapja: www.regizene.ro


Szervezők: Cultura Nostra Egyesület, Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa

Társszervező: Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata

Partnerek: Márton Áron Főgimnázium, Nagy István Művészeti Középiskola


Csíkszeredai Régizene Fesztivál sajtóirodája

Kérem ossza meg ismerőseivel: