Jelentős hőmérséklet-ingadozásokra és csapadékra számíthatunk a következő két héten

Január 15. és 28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Országszerte jelentős hőmérséklet-ingadozásokra lehet számítani a következő két hétben, és csapadék is gyakran előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 15. és 28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban keddtől lehűlés várható, a nappali csúcsértékek regionális átlaga nem haladja meg a 2 Celsius-fokot, éjszaka pedig fagy lesz, szerdára virradóra helyenként mínusz 8 fokig csökken a hőmérséklet. A hét közepétől aztán enyhül az idő, 7-8 fok körüli maximumok és fagypont körüli minimumok várhatók. Szombattól jövő keddig ismét lehűlés következik, mínusz 2 és 0 fok közötti nappali csúcsértékekkel és a mínusz 10, mínusz 12 fokot is elérő minimumokkal. Ezt követően ismét enyhül az idő, a jövő hét második felében a csúcsértékek regionális átlaga 2-4 fok, a minimumoké mínusz 5 és mínusz 3 fok között változik. Csapadékra az első napokban, aztán 19-én és 20-án, majd január 23-a után lehet számítani.

A Bánságban és Körösvidéken kedden nappal nem lesz több 2-3 foknál, éjszaka mínusz 6, mínusz 8 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. A hét második felében ezekben a régiókban is enyhülés várható 10 fok fölötti maximumokkal és 2-5 fok közötti minimumokkal. Péntektől hétfőig ismét lehűlés következik, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 1-2 fok körül alakul, éjszaka mínusz 7, mínusz 4 fokig hűl le a levegő. A jövő hét második felében ismét enyhébb lesz az idő, átlagban 5-8 fok körüli maximumokkal és mínusz 2 fok körüli minimumokkal. Csapadékra az első napokban, január 18. és 20. között, majd 23-a után lehet számítani.

A hegyekben is hideg nappalok és fagyos éjszakák jönnek, nappal nem lesz több mínusz 8 foknál, szerdára virradóra mínusz 12 fokig csökken a hőmérséklet. Csütörtöktől enyhül az idő, nappal 3-4 fok, éjszaka 1 fok várható. Szombattól hétfőig újabb lehűlés jön mínusz 8 fok körüli maximumokkal és mínusz 13 fok körüli minimumokkal. A jövő hét második felében nappal ismét akár 1 fok is lehet, éjszaka mínusz 5 fokig hűl le a levegő. Csapadékra szinte minden nap számítani lehet, nagyobb valószínűséggel 16-án, 19-e körül és 24-e után.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: