Jelentősen nőtt az oltakozási hajlandóság Hargita megyében az elmúlt két hétben

Az átoltottság megközelítőleg 26 százalékos

Jelentősen nőtt az elmúlt két hétben a koronavírus ellen beoltottak száma Hargita megyében, miután az új esetek száma is számottevően megemelkedett – derül ki a prefektusi hivatal hétfőn közzétett adataiból.

Az elmúlt két hétben 16.491 dózis vakcinát használtak fel a megyében, az átoltottság megközelítőleg 26 százalékos.

A statisztikai adatok szerint sokan választották a Johnson & Johnson egydózisú vakcináját, az elmúlt héten több mind 6000 adagot adtak be Hargita megyében.

Nőtt ugyanakkor a háziorvosoknál oltakozó a személyek száma is. Egy hét alatt 1305 adag vakcinát adtak be az oltáskampányban résztvevő 45 háziorvos rendelőjében.

A prefektusi hivatal szerint az elmúlt két hétben nőtt az immunizálások száma, korábban voltak olyan hetek, hogy csak néhány százan oltatták be magukat a megyében.

Az elmúlt két hétben 2414 új megfertőződést regisztráltak Hargita megyében.

Több településen nagyon magas az utóbbi 14 napra számított lakosságarányos fertőzöttségi ráta, Gyergyóvárhegyen például 16,25 ezrelék, Galócáson és Maroshévízen pedig 11 ezrelék körüli. Olyan községek is vannak azonban, ahol a mutató 1 ezrelék alatt maradt, például Gyímesközéplokon, Székelyandrásfalván és Máréfalván.

Hargita megyében hétfőn 5,74 ezrelék volt a fertőzöttségi ráta.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: