Jelölések Gyergyószentmiklóson

Ami Gyergyószentmiklóson történik, azt már rég nem szabadna tolerálnia a közösségnek.Ez már az a szakasz, amikor már a polgári engedetlenség valamelyik formájával kellett volna éljen a jóhiszemű közösség. Pontosabban mindazok, akik valóban véget szeretnének vetni a város mélyrepülésének, kiszolgáltatottságának.

Részemről megteszem az első lépést és felszólítok minden jelenlegi szereplőt a következőkre:

Az a pártképviselet, az a politikus üljön asztalhoz a közösségünk feje fölötti pártérdek, csoportérdek vagy személyes érdektől indíttatva, aki, vagy akik, vállalni tudják  a választások utáni közeljövőben az anyagiak (pénzforrások)  biztosítását is a város mélyrepülésének megállításához. Gondolok itt a szolgáltatások elhibázott stratégiájára, a közüzemek (GO Rt.) teljes megomlásának megakadályozására, valamint az eltelt évtized kiaknázatlanul maradt lehetőségeinek pótlására stb.

Aki ezt nem tudja felvállalni (…nem megígérni!!!!!), az engedje a helyi szervezeteket, végezzék a dolgukat, mert ugyan lehet, hogy kevesebb rafinériával, politikai csalafintasággal rendelkeznek, mint a profi politikusok, de  a városért dobbanó szívvel mindenképp többet remélhetünk tőlük, mint az érdekkoalícióktól, pontosabban az álkoalícióktól együttesen. Azon egyszerű ok miatt, mert ezek az első sérelem után szétesnek, és a városunk marad továbbra is a nyomorával.

És hogy nem légből vett kérés kijelentéséről van szó, emlékeztetem aktív politikusainkat, hogy nem messze városunktól, Székelyudvarhelyen közösen vállalt felelőséggel, már alkalmazták azt, amiről most beszélek. Ugyanígy érvényesek az állítások az elvesztett lehetőségek pótlására is. Ugyancsak példákkal igazolható országos szinten a gyakorlat, csak akarat, áldozatvállalás igényeltetik városunk esetében is.

Igen, végre több mint egy évtized után szükségeltetik az áldozat vállalás, annál is inkább, mert a nagypolitikum legalább annyira hibás a város helyzetéért, mint a mindenkori városvezetés.
Tehát még egyszer, ha a fentiek megvalósítására vállal garanciát valaki, az Pityi Palkót is javasolhatja, teheti, ahova akarja, de ha nincs indulásból ez a garancia, addig kérem, és amennyiben egyet értenek velem, mindannyiunk határozott kérése, maradjanak távol a városmanipulálástól.

Pál Árpád

Kérem ossza meg ismerőseivel: