Jer, örvendezzünk az Úristennek

A Kájoni Consort régizene együttes koncertje Gyergyószentmiklóson

Helyszín: Gyergyószentmiklós, művelődési ház, színházterem
Dátum: 2019. október 24., csütörtök 19 óra


A Kájoni Consort régizene együttes 1988 decemberében alakult, de néhányan közülük már 1980-tól az Erdővidéki Camerata régizene együttesben játszanak, így jelen vannak már az első erdélyi reneszánsz együttesek között. Kezdetben saját szórakoztatásukra élesztették újjá, a reneszánsz kort idéző házi muzsikálást, mert mindannyiuk számára a közös próbák kikapcsolódást és lelki feltöltődést jelentettek.
Az együttes a reneszánsz és kora barokk énekes és hangszeres zenéjének terjesztését vállalta fel. Az európai reneszánsz zene gyöngyszemei mellett szívesen tűzik műsorukra az erdélyi zeneszerzőket is, kiváltképpen a Kájoni János által lejegyzett darabokat.

Rendszeres meghívottja 1990-től a Csíkszeredai Régizene Fesztiválnak, a bikfalvi Reneszánsz Napoknak, a sepsiszentgyörgyi Kamarakórus Fesztiválnak, a vargyasi Középkori és Reneszánsz Napoknak. 2008-ban részt vettek egy Nyugat-Európai koncertturnén (Bécs, München, Párizs, London), melynek célja az erdélyi és magyar reneszánsz zene terjesztése volt. Jelen vannak egyházi ünnepeken, képzőművészeti tárlatokon, jótékonysági koncerteken. A Gaál Mózes Közművelődési Egyesület Kuratóriuma „Erdővidék Kultúrájáért” díjjal tüntette ki. Ekkor vehették át az EMKE Díszoklevelét is, amelyet az erdélyi és európai reneszánsz zene felidézéséért nyújtott kiváló teljesítményükért kaptak.

2011-től szervezik meg hagyományteremtő szándékkal az Erdővidéki Régizene Találkozót az olaszteleki Daniel kastélyban, melynek célja a erdélyi amatőr régizene együttesek felkarolása.

Gyulai-György Éva – brácsa, ének
Oláh Román Ida – cselló, ének
Egyed Csaba – ütőhangszerek, ének
Ilyés Lajos – furulyák, ének
Veress Katalin – ütőhangszerek, ének
Farkas Erzsébet – ének
Antal László – ének
Lőrincz Emese – ének


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej. A jegyek megvásárolhatók a művelődési ház jegypénztárában munkanapokon 15 órától 19 óráig, valamint az előadás előtt fél órával.

Kérem ossza meg ismerőseivel: