Jogosítvány a jövőhöz – Január 24-ig lehet pályázni

Kifizetik a sofőriskolát hátrányos helyzetű fiataloknak

A kilencedik alkalommal meghirdetett pályázati lehetőség olyan hátrányos helyzetű fiataloknak szól, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

Pályázhatnak 18-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.

A támogatás magába foglalja a sofőriskolai tandíjat és a járulékos költségeket.

A pályázatokat 2024. január 24-ig lehet beküldeni interneten vagy postán, A Közösségért Alapítvány honlapján – https://pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany – található űrlap és tájékoztató szerint.

A pályázati űrlaphoz öt kötelező dokumentumot kell mellékelni:

– motivációs levél
– jövedelemigazolás (szociális ankét)
– támogató nyilatkozat, ajánlás
– árajánlat a sofőriskola részéről
– iskolai végzettséget igazoló okirat

Előnyt jelenthet egy munkáltatói igazolás, mely tanúsítja, hogy a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkahely megszerzésénél vagy megtartásánál, illetve egy civil szervezet vagy egy állami intézmény ajánlása, amely indokolja a támogatás szükségességét.

Azok a fiatalok, aki a program korábbi kiírásaiban megszerezték a gépjárművezetői engedélyt, és egy másik kategóriára szeretnének pályázni, a kitöltött pályázati űrlaphoz csak a jogosítványról készült fénymásolatot, az árajánlatot és a motivációs levelet kell mellékeljék.

Részletek: https://pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany

A programot 2015 óta szervezi A Közösségért Alapítvány a MOL Románia anyagi támogatásával.

Az előző nyolc kiírás során 337 fiatal pályázott sikeresen, közülük 169 szerzett hajtási engedélyt, 55 pedig tanulmányait folytatja vagy vizsga előtt áll.


A Közösségért Alapítvány sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: