Jön a 3. gyergyói Egyfeszt

Székelyföld legnagyobb összművészeti fesztiválján ünnepli 10 éves szülinapját a Bagossy

Olyan BBC koncert lesz Gyergyószentmiklóson, amilyent Erdély még nem látott. Az együttes hazai pályán ünnepli meg megalakulásának 10. évfordulóját. És ez az esemény csak egy a gyergyói összművészeti fesztivál gazdag kínálatából. Augusztus 3. és 6. között harmadszor is megtöltjük a Gyergyói-medencét kultúrával, zenével, gyermekprogramokkal, mosollyal. Az Egyfeszt összművészeti fesztivál idén olyan programot kínál, amelyben egyszerre mutatja meg a régió értékeit az idelátogatóknak és ad különleges kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget minden résztvevőnek.

A Bagossy Brothers Company hazalátogat: szülővárosát örvendezteti meg a nyár egyetlen erdélyi koncertjével, amelyhez a szervezők olyan egyedülálló látványvilágot és hangzást biztosítanak, amit nemrégiben Budapesten az MVM Dome-ot megtöltő 20 ezer Bagossy-rajongó átélhetett. A BBC azonban nemcsak egy minden bizonnyal felejthetetlen szombat estére lesz a fesztivál vendége, hanem a fesztivál mind a négy napján adnak magukból valamit a városnak és a fesztiválozóknak. Ők lesznek ugyanis a Hegyilevegő udvar házigazdái, ők töltik meg számukra kedves programokkal, szó lesz itt gasztronómiáról, jégkorongról, csillagászatról és persze zenéről.

Az Egyfeszt résztvevőit a BBC mellett Charlie, Kowalsky meg a Vega, Szalonna és bandája, Mano & Gregor, Zdob și Zdub, a Salamon`s Jam Orchestra és még sokan mások is megörvendeztetik.

Rengeteg programmal készülünk a családok számára is, ezekből minden helyszínre jut, azaz a szülők a gyerekekkel együtt tudnak majd kikapcsolódni a fesztiválon. Több korosztály kedvencével, a Kaláka együttessel pedig négy napon át számos helyszínen lehet találkozni, akik rendre különféle műsorokkal várják a közönséget.

Nem egy megszokott fesztiváltér várja majd a látogatókat, hiszen a szervezők több helyszínen kínálnak látni-, hallanivalót, hogy a résztvevőknek a Gyergyói-medence minél nagyobb részét bemutathassuk a nagyérdeműnek. Célunk népszerűsíteni és elmélyíteni azokat a helyi kulturális értékeket, amelyet a települések és az itt élők képviselnek. 

A legfontosabb helyszínek közt a szervezők a Nagyszínpad és a Hegyilevegő udvar mellett a Folk udvart, az Alter udvart, a Jazz udvart, a Színház- és könyvudvart, a Képzőművészeti udvart, a Retró udvart, az Örmény udvart és Gasztró utcát is érdemes kiemelni.

Az idei Egyfeszt arra törekszik, hogy az eseménysor „felhasználóbarát” legyen, a programokat tematizálva állítjuk össze, hogy mindenki eljuthasson oda, ahol számára érdekes esemény következik.


Jegyek online, az egyfeszt.ro oldalon, Gyergyószentmiklóson a K&K Bistro-ban, a YourLivingroomban, illetve a Fenyő áruház melletti butikban, valamint a Gyergyói-medence falvaiban kaphatók.


Várjuk Önt is az Egyfeszten!

A szervezőcsapat

Kérem ossza meg ismerőseivel: