Jubileumi zarándoklat Gyulafehérvárra

25 év Emberség

A Gyulafehérvári Caritas 25 éve végzi munkáját Erdély-szerte – reményeink szerint úgy, ahogyan 1947-ben boldog emlékű Márton Áron püspök elképzelte, és dr. Jakab Antal 1990-ben, a rendszerváltás után első intézkedései között elrendelte.
Az Egyház útja az ember, mondja Szent II. János Pál pápa Redemptor Hominis enciklikájában, és az világos mindannyiunk számára, hogy Egyházunk hármas küldetése között meghatározó módon ott van a felebaráti szeretet gyakorlása. Ez a gyakorlat nem jelent egyebet, mint hogy az embert, bármilyen helyzetben és életkörülményben legyen, teremtettségének méltóságában közelítjük meg. Ezt nevezzük mi Emberségnek, és ezen az úton igyekezünk járni immár 25 esztendeje.
Negyedszázados évfordulónkra szeretnénk emlékezni október 4-én, egy közös zarándoklattal a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban, Főegyházmegyénk központi helyszínén. Nagyméltóságú és Főtisztelendő. Dr. Jakubinyi György érsek úr által celebrált, 11 órától kezdődő ünnepi szentmisére szeretettel hívunk mindenkit, közösen mondjunk köszönetet a múltért és kérjük a jó Isten áldását a következő időszakra.

Márton András és Sajgó Balázs igazgatók

25ev_caritas1

Kérem ossza meg ismerőseivel: