Július 31-éig zárva marad a parajdi sóbánya

Jelentős víz- és iszapszivárgást észleltek a bejárati csarnoknál

Július 31-éig zárva marad a parajdi sóbánya, miután szombaton iszapszivárgás miatt ki kellett menekíteni az ott tartózkodó mintegy ezer embert.

A létesítmény Facebook-oldalán az olvasható, hogy a kezelőközpont technikai okok miatt tart zárva.

A bányát július 23-án kellett kiüríteni, miután jelentős víz- és iszapszivárgást észleltek a bejárati csarnoknál, ahol az autóbuszok szállítják a turistákat.

Sebestyén József, a sóbánya műszaki igazgatója arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy csütörtökön szakértői csoportot várnak a bányába, akik speciális eljárással megpróbálják leállítani a szivárgást.

‘Próbálunk megoldást találni a helyzetre, de ez meghalad minket, speciális szakértőcsoportra van szükség’ – nyilatkozta Sebestyén.

Azt is elmondta, hogy a bejárati csarnokba meglehetősen nagy hozammal folyik be a víz, de nem áll fenn a veszély, hogy a kezelőközpontba vagy a termelési részlegre is beszivárogjon. A vizet kontrolláltan vezetik el, de a helyzet még nem engedi meg a látogatók fogadását. ‘A turisták és az alkalmazottak biztonsága sokkal fontosabb’ – sommázta a műszaki igazgató.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: