Kánikula lesz a következő napokban

Jövő hét elejétől enyhén mérséklődik a meleg

Meleg idő, helyenként kánikula lesz a következő napokban, a jövő hét elejétől enyhén mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által kiadott, augusztus 26-a és szeptember 8-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzésből. Kevés eső valószínű, amikor azonban esik, villámlásokra lehet számítani.

Erdélyben meleg lesz az első napokban, augusztus 29-éig 31 Celsius-fokos csúcshőmérsékletek lesznek. Ezt követően, szeptember 3-áig enyhén visszaesik a hőmérséklet, a nappali legmagasabb értékek nem haladják meg a 29 Celsius-fokot. A második hét vége felé a legmagasabb hőmérséklet 28 Celsius-fok körül ingadozik. Éjszaka első héten 14-16, a másodikon 11 Celsius-fok körüli értékek valószínűek. Villámlásoktól kísért esőkre leginkább augusztus 26-án és 27-én és szeptember 3-a után lehet számítani

A Bánságban és a Körösök-vidékén első héten meleg, helyenként kánikula lesz, augusztus 29-én akár 34 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel, ez szeptember 3-áig 30 fokra mérséklődik. A második hét folyamán a legmelegebb órákban 28-30 Celsius-fok várható. Az éjszakai hőmérsékleti minimumok első héten 17-18, a másodikon 14 Celsius-fok körül alakulnak. A villámlásoktól kísért esők valószínűsége az augusztus 26-a és 27-e, az augusztus 31-e és szeptember 1-je, és a szeptember 4-e és 7-e közötti időszakban a legnagyobb.

Máramarosban meleg lesz az első napokban, augusztus 29-éig 32 Celsius-fokos csúcshőmérsékletek lehetnek. Ezt követően, szeptember 3-áig enyhén visszaesik a hőmérséklet, a nappali legmagasabb értékek nem haladják meg a 30 Celsius-fokot. A második hét vége felé a legmagasabb hőmérséklet 28 Celsius-fok körül ingadozik. Éjszaka első héten 16, a másodikon 12-13 Celsius-fok körüli értékek valószínűek. Villámlásoktól kísért esőkre leginkább augusztus 26-án és 27-én, illetve szeptember 3-a után lehet számítani

A hegyvidéken augusztus 29-éig a nappali csúcsok enyhén 20 Celsius-fok fölött maradnak, majd 18 fok köré esnek vissza, éjszaka az első napokban 12, majd 9 Celsius-fok körüli hőmérséklet lesz. A villámlásoktól kísért esők valószínűsége az augusztus 26-a és 28-a, az augusztus 30-a és szeptember 1-je, és a szeptember 4-e és 8-a közötti időszakban a legnagyobb.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: