Kánikulai meleg lesz augusztus 10-ig

Elszórt záporokra augusztus 7-e után van kilátás

Az ország nagy részén kánikulai melegre számíthatunk augusztus 10-éig, sok helyen a 40 Celsius-fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet. Elszórt záporokra augusztus 7-e után van kilátás – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből. 

Erdélyben ezen a héten 32 Celsius-fokról 36 fokig emelkedik a nappali átlagos csúcshőmérséklet, éjszaka 13-18 fok közötti értékekre kell számítani. Jövő héten valamelyest enyhül a meleg, 36 fokról 30 fokra esik vissza a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka 14 fokig hűlhet a levegő. Augusztus 6-a után nő az elszórt záporok, zivatarok kialakulásának esélye. 

A Bánságban és a Körösök vidékén ezen a héten 39-40 Celsius-fokos melegre is számítani lehet, éjszaka 16-22 fok várható. Augusztus 7-étől kezdődően itt is visszaesik valamelyest a hőmérséklet, nappal 31-33, éjszaka 16-17 fok körüli értékek várhatók. Csapadék kialakulásának esélye csekély, elszórt záporokra csak a magasabban fekvő térségekben kell számítani, augusztus 7-e után. 

Máramarosban is kánikulai meleg várható ezen a héten. Nappal 36-37 Celsius-fokos csúcsértékek, éjszaka 15-19 fok várható. Jövő héten 37-ről 30 fokra mérséklődnek a nappali csúcsértékek, éjszaka 14 Celsius-fokig hűl a levegő. Elszórt záporok, zivatarok kialakulására augusztus 7-e után van esély.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: