Kárpát-medencei vetélkedő a Márton Áron Emlékév keretében

Legyél TE is példakép! – Filmezz, fotózz, nyerj!

    Legyél Te is példakép! mottóval Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a Márton Áron Emlékév keretében a nemzetpolitikai államtitkárság. A pályaműveket június 4-ig várják.
    Az államtitkárság MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint a fotó- és videó-vetélkedő célja, hogy Márton Áron életének példája nyomán a közösségépítés és a kitartó munka fontosságát a modern technika segítségével, a fiatalok szemszögéből minél többen megismerhessék.
    Felidézték, hogy Márton Áron, Erdély püspöke, a 20. századi magyar történelem kiemelkedő személyisége 120 éve, 1896. augusztus 28-án született. Életműve a vallásszabadság, az emberi jogok és az erdélyi magyar közösség érdekei melletti bátor kiállás példája, amelynek széles körű megismertetése érdekében az államtitkárság Márton Áron Emlékévet hirdetett – írták.
    Kitértek arra is, hogy Márton Áron latin nyelvű püspöki jelmondata pedig úgy szól: “Non recuso laborem!”, azaz: nem utasítom el a munkát. Ezekhez kapcsolódva, a vetélkedőt a közösség szolgálatában és a nem utasítom el a munkát témakörökben hirdetik meg.
    A pályázaton részt vehet minden 14-20 év közötti, magyarországi és külhoni magyar középiskolás, aki elkötelezett a nemzeti értékek, az egyház hagyományai és a közösség szolgálata iránt. Feladatuk, hogy a fenti témák közül választva, az alkalmazás-áruházakból ingyenesen letölthető Márton Áron Emlékév 2016 mobil applikáción keresztül feltöltsék az általuk készített fotót vagy videót, rövid indoklást mellékelve. A pályaművek benyújtási határideje június 4., a Nemzeti Összetartozás Napja.
    A beérkező fotókat és videókat a Márton Áron Emlékév 2016 Programbizottság értékeli és rangsorolja június 10-ig. A legjobb pályaművek beküldőit táblagépekkel, akciókamerákkal, okostelefonokkal és fesztiválbelépőkkel díjazzák.

MTI


A vetélkedő további részletei:

Készíts egy fotót vagy videót és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

marton_aron_foto_videoverseny

Hogy mit kell tenned?

1. Válassz egyet a megadott témák közül,
2. engedd szabadjára a kreativitásodat és készíts egy fotót vagy videót,
3. töltsd fel a fotót vagy videót az applikációnkkal, és indokold meg, hogy miért a Tiéd a legjobb anyag, és
4. nyerd meg az alábbi nyeremények egyikét:

egy Samsung Galaxy Tab4 tabletet,
• egy GoPro Hero+ sportkamerát,
• egy Samsung Galaxy Grand Prime okostelefont,
• vagy ha elég lájkot gyűjtöttél, egy két személyre szóló bérletet a torockói Double Rise Fesztiválra.


1. A vetélkedő célja

Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága Márton Áron Emlékév et hirdetett a 2016-os évre azzal a céllal, hogy az erdélyi püspök életét és munkásságát példaként állítsa a világ magyarjai elé.

Az Emlékév keretében megrendezett fotó- és videó-vetélkedő célja, hogy Márton Áron életének példája nyomán a közösségépítés és a kitartó munka fontosságát a Ti szemszögetekből, a modern technika segítségével minél többen megismerhessük.


2. A felhívás tárgya

A Legyél TE is példakép!  vetélkedőre fotó és videó kategóriákban, az alábbi két témakörben lehet nevezni:

I.) A közösség szolgálatában

Márton Áron a közösségéért cselekvő ember példaképe. Első és utolsó püspöki körlevelében írta: „… egymás sorsa iránt érdeklődjünk és egymás terhét kölcsönös megértésben hordozzuk.”

Mutasd meg, hogy Te mit teszel barátaidért, osztálytársaidért, közösségedért, vagy mutasd meg a környezetedből azt a személyt, aki és amivel a legtöbbet teszi az osztályért, az iskoláért, a faluért, a városért, egyszóval: a közösségért.

II.) Nem utasítom el a munkát

Márton Áron latin nyelvű püspöki jelmondata így szól: „ Non recuso laborem!” , azaz: nem utasítom el a munkát, a feladatokat. Számodra mit jelent ez a mondat? Mutasd meg egy fotó vagy egy videó segítségével! Biztosak vagyunk abban, hogy nem kell sokáig keresgélned ahhoz, hogy megtaláld magadban, vagy a környezetedben azt, aki Áron püspökhöz hasonlóan nap, mint nap azért dolgozik, hogy egy jobb és boldogabb világban élhessünk.

Márton Áron életéről és közösségi szerepvál alásáról további információkat szerezhetsz a martonaron2016.hu honlapon.


3. A pályázók köre

A pályázaton részt vehet minden 14–20 év közötti, magyarországi és külhoni magyar középiskolás, aki elkötelezett nemzeti értékeink, az egyház hagyományai és a közösség szolgálata iránt.  


4. A vetélkedő megvalósítási keretei

A pályázat benyújtásához az alkalmazás-áruházakból ingyenesen letölthető Márton Áron Emlékév 2016 mobil applikációba való regisztráció szükséges.

A regisztráció során a következő személyes adatok megadása kötelező: név, életkor, iskola, település. Valótlan adatok közlése a vetélkedőből történő kizárást eredményez.

Minden résztvevő kategóriánként (fotó és videó) és témánként (I., II.) egy-egy alkotással indulhat.

Minden fotó és videó mellé rövid leírást (700–1500 karakter) kell készíteni, indokolva a megadott témák egyikéhez illeszkedését. A leírásnak tartalmaznia kell a #martonaron2016, #peldakep, valamint a témaköröknek megfelelően a #kozosseg vagy #munka megjelöléseket.

Színes és fekete-fehér képekkel egyaránt lehet versenyezni.

Az elkészített videó hossza legfeljebb 3 perc lehet.

Digitális képmódosításokat elfogadunk, amennyiben azok segítik a tartalom megjelenítését.

A fotót vagy videót a Márton Áron Emlékév 2016 mobil applikációba kell feltölteni.

A fotó vagy videó témaválasztása és megjelenése kerülje az obszcenitást és a sértést!

A pályamű benyújtási határideje: 2016. június 4., 24:00.


5. A vetélkedő díjazása

Kategóriákként és témánként 3-3 díj kerül kiosztásra. A közönségszavazat nyertese különdíjban részesül.

Első díjak: Samsung Galaxy Tab 4  táblagép

Második díjak: GoPro Hero+ akciókamera

Harmadik díjak: Samsung Galaxy Grand Prime kártyafüggetlen okostelefon

Közönségdíjak: Két személyre szóló bérlet a 2016. június 30. – július 3. között, Torockón megrendezésre kerülő Double Rise Fesztiválra (www.doublerise.hu), ahol a sokszínű programkínálatban Márton Áron Agóra is várja majd az érdeklődőket.
6. A vetélkedő elbírálása

A beérkező fotókat és videókat a Márton Áron Emlékév 2016 Programbizottság értékeli és rangsorolja 2016. június 10-ig. A zsűri az értékelésnél a kreativitást, a téma ábrázolását és a kísérő szöveg tartalmát és stílusát díjazza. Kategóriánként és témánként 1-1 közönségdíj is kiosztásra kerül, amelyet a legtöbb lájkot begyűjtő alkotások szerzői kapnak majd. Minden kategória és téma első tíz helyezettjének nevét közzétesszük a mobil applikáció felületén, a www.martonaron2016.hu honlapon, illetve a facebookon. A vetélkedő eredményéről és a díjak átvételének módjáról elektronikus levélben értesítjük a nyerteseket.
7. Kérdésed van?

Küldd el a vetelkedo@martonaron2016.hu e-mail címre, és mi egy napon belül megválaszoljuk. 

Kérem ossza meg ismerőseivel: