Kávéházi előadások

Programsorozat a Sapientia szervezésében Gyergyószentmiklóson is

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara elindította az ingyenes Kávéházi előadások című programsorozatát, melynek célja az ismeretterjesztés és szórakoztatás Székelyföld városaiban. Az Egyetem sokféle módon próbálja a térségi fejlesztésben játszott szerepét felvállalni, ugyanakkor minden területet és célcsoportot megszólítani. A középiskolás versenyek, az érettségi felkészítők, a nyílt előadások valamint az Ezüst Akadémia Oktatási program mellett most létrehoztuk a Kávéházi előadások sorozatunkat.

A rendezvény célja, hogy olyan városokba is eljussunk, amelyekre ritkábban van lehetőség, amelyekre eddig nem fektettünk akkora hangsúlyt, ugyanakkor az Egyetemünk fontosnak tartja, hogy a közönség és különböző városok lakói találkozzanak oktatóinkkal és olyan tudománynépszerűsítő előadásokat hallgassanak meg, amelyek a közérdeklődést felkeltik és szórakoztató jellegűek is.

Az egyetem oktatói vállalták azt, hogy előadásaikat karaván jelleggel elviszik Székelyföld városaiba. Gyergyószentmiklóson tervszerűen minden hónap első keddjén kerül sor az előadásokra, így 2015. november 3-án, kedden 18 órától az első előadást Dr. Bodó Julianna, egyetemi professzor tartja Székelyföldi munkamigráció napjainkban címmel.  Az esemény helyszínéül a Marcipán kávéház szolgál.

marcipan_bodo_plakat_kavehaz

A további tervezett előadásokat és azok időpontját alább olvashatják:

Helyszín: Marcipán cukrászda

2015. november 3., kedd, 18 óra

Dr. Bodó Julianna, egyetemi professzor

Előadás címe: Székelyföldi munkamigráció napjainkban

2015. december 2., szerda, 18 óra

Dr. Balázs Lajos, egyetemi docens

Előadás címe: Rituális szimbólumok székely-magyar jelképkultúrában

2016. január 5., kedd, 18 óra

Dr. Bálint Emese, egyetemi adjunktus

Előadás címe: A 3D-s szervek nyomtatása: megoldás a szervátültetésre?

2016. február 2., kedd, 18 óra

Tánczos Levente, egyetemi tanársegéd:

Előadás címe: A pénzünk 20%-ból megteremthető a jövőnk 80%-a.

Amennyiben az esemény felkeltette érdeklődését szeretettel várjuk az előadáson, csatlakozhat a létrehozott Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/1514482485529247/

Kérem ossza meg ismerőseivel: