Kedd estig országszerte csapadékra és szélre lehet számítani

A havazás a teljes hegyvidékre és a Kárpát-medencére is kiterjed

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn kiadott figyelmeztetése szerint kedd estig országszerte csapadékra, jegesedésre és megerősödő szélre lehet számítani.

Hétfő délelőtt 10 órától kedd este 6 óráig a csapadék a nyugati térségből kiindulva fokozottan szétterjed az egész ország területére. Hétfőn havazni fog az Erdélyi-szigethegység vidékén és a Keleti-Kárpátok északi felében, a hétfőről keddre virradó éjszaka a havazás a teljes hegyvidékre és a Kárpát-medencére is kiterjed. A hegyekben elszigetelten 10-15 liter csapadék hullhat négyzetméterenként.

A déli és keleti régiókban a keddre virradó éjszaka elszigetelten jégkéreg képződhet. A szél időszakosan megerősödik a hegyekben, főként a magashegyi területeken fog nagy sebességgel (60-80 kilométer/óra) fújni, emiatt hóviharokra is számítani lehet.

Az alacsonyabban fekvő vidékeken szintén jelen lesz a szél, erősebben a keddi nap folyamán fog fújni Erdély és Olténia déli és Munténia délnyugati részében. A széllökések sebessége elérheti az említett vidékeken a 45-60 kilométert óránként.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: