Kedden Shakespeare Összes Rövidítve

Hivatalos bemutató

A Figura Stúdió Színház Barabás Árpád rendezésében a Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R.) című produkciót mutatja be augusztus 25-én, 19 órától a belső udvaron kialakított Living-színpadon. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap és Hargita Megye Tanácsa támogatta.

A „Figura Stúdió Színház Krémje”: Fodor Alain Leonard, Kolozsi Borsos Gábor és Moșu Norbert-László megkísérlik bemutatni Shakespeare összes művét. Tőr lesz e darab, hol polgárvér szennyez polgárkezet, s ki bűnös, fennakad. Kölcsönt ne végy, ne adj, imádkozz, s vonulj kolostorba, mert valami bűzlik Dániában. De ne csüggedj, akit asszony szült, teneked nem árt, s hogy mi a szép, azt most tudod meg itt. Minden jó, ha a vége jó, és a többi néma csend. A S.Ö.R. egyfajta élő Shakespeare-album, amely a neves drámaíró legnépszerűbb műveinek ismert jeleneteit hozza színpadra és egyben közelebb a nézőkhöz egy közvetlen és humorban nem szűkölködő előadásban.

„Igazából mi alapjáraton szabadtérre építettük fel az előadást, mert amikor István megkeresett, akkor csak az volt biztos, hogy szabadtéren lehet játszani. Ez ugye stúdiótermi produkciónak indult, de hát a tér az nagyjából méretarányos, igazából ez semmilyen szempontból nem bonyolította meg a dolgainkat, nyilván a világítást meg ezt-azt át kell majd gondolni, ha lehetőség lesz teremben is játszani. Hangulatában szerintem abszolút élvezhető szabadtéren, mivel ez egy olyan építkezésű előadás, ahol sok az interaktivitás, meg olyan a nyelvezete is. Az egyetlen dolog, ami egy kicsit keserédes, az, hogy ez a típusú előadás igényelné az 50-100 főnyi közönséget, ehhez képest nem ülhetnek be csak huszon-egynéhányan, de reméljük, hogy ők is tudnak olyan hangulatot teremteni, hogy mi azt hisszük majd, hogy legalábbis ötvenen vannak.” – mondta el Barabás Árpád, a S.Ö.R. rendezője.


Figura Stúdió Színház

Kérem ossza meg ismerőseivel: