Keddre angol humor a viktoriánus prüdéria koráról

Hisztéria (Hysteria)

angol-francia-német-svájci-luxemburgi romantikus vígjáték (2011), 100 perc

Dr. Mortimer Granville-t (Hugh Dancy) a túlzottan modern nézetei miatt elbocsátják állásából a viktóriánus Londonban. Az ifjú orvos a női betegségek specialistájánál kap munkát, Dr. Robert Dalrymple (Jonathan Pryce) segédje lesz. A doktor sajátos módon, altesti masszázzsal kezeli a hisztériaként ismert betegséget. Dr. Granville hamarosan roppant népszerű lesz a hölgyek körében, sőt, Dr. Dalrymple kisebbik lánya is lelkesedik érte. Emily nővére, a női jogok élharcosa, Charlotte (Maggie Gyllenhaal) azonban egyszerű kuruzslónak tartja az orvost.
Ez az a kor, amikor hisztériás “járvány” lesz úrrá az angol miladyken, magyarán minden olyat, amit férjük akkoriban ki nem állhatott, a hisztéria tünetének tekintették. Ide tartoznak az olyan “kóros” állapotok, mint az álmatlanság, nyugtalanság, szomorúság, ám többnyire valójában a szexuális kielégítetlenség a nyitja mindennek. 
Egy kosztümös, társadalmi szatírába csomagolt történelemórát láthatunk a tomboló prüdériáról és a nőknek igen-igen kedves vibrátor születéséről.

Július 19., kedd 19:00 óra – Logo_of_RTL_II_(Hungary) – RTL II

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: