„Kedves románok, menjetek, oltassátok be magatokat!”

Iohannis Brüsszelből intézett felhívást Románia lakosságához

Florentina Peia, az AGERPRES kiküldött tudósítója jelenti: Klaus Iohannis államfő azt nyilatkozta pénteken, az Európai Tanács brüsszeli ülése előtt, hogy Románia nyolc európai országtól kapott segítséget a Covid-19 elleni küzdelemben. Ugyanakkor ismételten felhívta a figyelmet az oltás fontosságára, és arra kérte az embereket, hogy ne adjanak hitelt a közösségi médián terjedő ostobaságoknak.

Az államelnök azt mondta, Brüsszelben beszámolt a hazai járványhelyzetről, az egészségügyi rendszer leterheltségéről. ‘A kórházak túlzsúfoltak, az orvosok, egészségügyi alkalmazottak elcsigázottak a fáradtságtól, megállás nélkül dolgoznak, az intenzív terápiás osztályokon nincs már hely. Az európai védelmi mechanizmushoz fordultunk, és már nyolc európai államtól kaptunk segítséget, és mások is készek segíteni. Fontos tudni ebben a kétségbeejtő helyzetben, hogy az európai szolidaritás nem csak egy üres szólam, hanem valóban létezik’ – fogalmazott Iohannis.

Hhangsúlyozta, hogy a más országok által kisegített Románia számára nincs más megoldás, mint a lakosság immunizálása.

‘Nézzetek Nyugat-Európára. Itt vagyunk Brüsszelben. Minden nyugat-európai államban az oltás révén győzték le a pandémiát. A 80-90 százalékos átoltottsággal az utóbbi hetekben már csak kevesen kerültek intenzív terápiára vagy kórházba. Mi ezt miért nem tudjuk megtenni? Miért kell olyanokra hallgatnunk, akik ostobaságokat terjesztenek a nyilvános térben és a Facebookon, arra öszönözve az embereket, hogy ne oltassák be magukat és emiatt kórházba és intenzív terápiára jussanak? (…) Kedves románok, menjetek, oltassátok be magatokat!’ – üzente a román államfő.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: