Kedvezményes vízszolgáltatás kis szakcéggel?

Bizonyos mennyiségig akár ingyenes is lehet a fogyasztás

Szeretne Ön csaknem ingyenes, kedvezményes vízszolgáltatást meghatározott mennyiségig? Ezt a kérdést tette fel Hargita Megye Tanácsának elnöke a Konzultáció Borboly Csabával nevű Facebook-csoportban, és kéri a lakosokat, hogy szavazzanak. Korábban a Hargita Víz Önkormányzati Fejlesztési Társuláshoz és a polgármesteri hivatalokhoz fordult javaslatával, ezúttal pedig a lakossághoz.

A szavazás felvezető szövegében Borboly Csaba részletezi az elképzelést. A megyei tanács kis szolgáltatócég létrehozását szorgalmazza, azt az érintett településekkel együtt hozná létre, amely átvállalja a polgármesteri hivataloktól a közműrendszerek működtetését, fenntartását és karbantartását, ahol ez még nincs jól/hatékonyan megoldva, és ezt a szolgáltatást az illető polgármesterek, tanácsi többségi döntéssel igénylik. „Tekintettel arra, hogy a kistelepülések közül több helyen a lakók idősek, jövedelemforrásuk korlátozott, ezeknek a közműveknek a működtetése, fenntartása és karbantartása nehézkes, egyre több akadályba ütközik. Ugyanakkor vidéki vállalkozóink egyre gyakrabban abba a problémába ütköznek megyénkben, hogy tevékenységük végzéséhez nem kapnak működési engedélyeket a szakhatóságoktól a vezetékesvíz- és használtvíz-kezelés hiányában. Hiába van az kiépítve, ha nincs szakcég, amely felügyeli. Ezen problémák megoldására szorgalmazza Hargita Megye Tanácsa egy kis szakcég létrehozását (akár a Harvíz Rt. /vagy más nagy szolgáltató/ többségi/kisebbségi tulajdonrészével!) az érintett településekkel együtt, amely átvállalja az illető önkormányzatoktól a közműrendszerek működtetését, fenntartását és karbantartását, ha ezt a szolgáltatást az önkormányzatok igénylik, és persze ha nem tudják a Hargita Víz társuláson keresztül a Harvíz Rt.-nek átadni a szolgáltatást” – írja a megyeelnök.

Az alábbi linken megjelölhetik, mely formában látják a legmegfelelőbbnek egy kis szakcég létrehozását a települések közműrendszereinek működtetésére, fenntartására és karbantartására:
https://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/776569105841873/

Kérem ossza meg ismerőseivel: