Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével találkoztak az Arbor vezetői

A Gyergyói-medence fejlesztési lehetőségeiről, és a szükséges pénzforrásokról folytattak tárgyalást

Sajtóközlemény

A Gyergyói-medence fejlesztési lehetőségeiről, valamint az ehhez szükséges pénzforrásokról folytattak tárgyalást Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével az Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke és alelnökei 2019. január 8-án a szövetség székhelyén.

A jelenlévők számára nyilvánvaló volt, hogy a Gyergyói-medence jövője elsődlegesen három ágazattól függ: a faipartól, az állattenyésztéstől (mezőgazdaság) és a turizmustól. Ezek közül az első kettő már „a vérünkben van”, hiszen elődeinktől örököltük a hely adottságaihoz szorosan kapcsolódó tevékenységeket – hangzott el a találkozón.

Az Arbor Vállalkozók Szövetsége Kelemen Hunort arról is tájékoztatta, hogy a medencének stratégiai faipari bázissá kell válnia mind a régió, mind pedig az egész ország számára, hogy ehhez olyan pénzügyi forrásokra van szükség, amelyek megvalósíthatóvá teszik ezt az elképzelést.

Hasonló alapokra lesz szükség a turizmus fejlesztéséhez is. A megbeszélésen sí- és akár szánkópálya-rendszerek kialakításának lehetősége és esetleges helyszínek is elhangzottak.

Kelemen Hunor támogatásáról biztosította a résztvevőket, és rámutatott: szívesen próbál megfelelő forrásokat keresni a tervezett fejlesztések megvalósításához.

Arbor Vállalkozók Szövetsége

Gyergyószentmiklós – 2019.01.09.

Kérem ossza meg ismerőseivel: