Képzőművészeti kiállítás Gyergyószentmiklóson

VMFT + 10: a budapesti Vigyázó Ferenc Művelődési Társaság új tagjainak munkái

vfmt+10_plakátOktóber 27-én, szombaton 18.00 órától a Figura Stúdió Színház épületében található Karancsi Sándor Kiállítóteremben nyílik a budapesti Vigyázó Ferenc Művelődési Társaság új tagjainak képzőművészeti kiállítása. A megnyitón köszöntő beszédet mond: Fohsz Tivadar alpolgármester.

A kiállítás a Gyergyószentmiklós és Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente közötti testvérvárosi kapcsolattartás keretei között valósul meg és november 30-ig tekinthető meg.

Budapest XVII. kerületében 1989 őszén alakult meg a Vigyázó Ferenc Művelődési Társaság. A művészekből és művészetbarátokból álló tagság legfőbb célkitűzése a Rákosmentén élők életminőségének kultúra általi javítása, melynek fő eseményei a Társaság által szervezett kiállítások. Az egyesület nyitott, befogadó jellegéből adódóan fennállásának csaknem 3 évtizede alatt folyamatosan várta és várja a közösségért, a művelődésért tenni akaró, értékteremtő civileket és művészeket.

A gyergyószentmiklósi közönség a Vigyázó Ferenc Művelődési Társasághoz a közelmúltban csatlakozó 10 alkotóművész munkáit tekintheti meg. A formailag és tartalmilag változatos tárlaton a hagyományos, természetelvű ábrázolás együtt szerepel a neoavantgárd vagy éppen a digitális és fotótechnikai törekvésekkel. A festmények, grafikák, fotók, textil-munkák sokszínűsége maradandó vizuális élményt ígér az érdeklődőknek.

A kiállítók:

Kelemen Dénes Lehel festőművész, Krusovszky Bea festőművész, Lichner Barbara festőművész, Lisányi Endre grafikusművész, Makovinyi Zoltán fotóművész, Méry Ágnes Viktória ruhatervező, nemezkészítő, vizuális művész, Páljános Erzsébet festőművész, Vári Zsófia festőművész, Viczián Pál fotóművész és Vitárius Nikoletta grafikusművész. Vendégkiállítók: a VFMT vezetőségének művésztagjai, Ferenczi Zsuzsa kárpitművész és Orosz Károly keramikus iparművész.

Kérem ossza meg ismerőseivel: