Kercsó Árpádot sporttanácsadóként alkalmazták

Tovább erősítik a JégViHar mozgalmat

Kercsó Árpáddal kötöttek szerződést április 11-én, hétfőn Gyergyócsomfalván. A csomafalvi mesteredzőt, egykori magyar jégkorong szövetségi kapitányt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöki kabinetébe alkalmazták sporttanácsadóként.

https://fb.watch/cjMzkqIUDk/

A résztvevők kiemelték, a nemrégiben újraindított JégViHar mozgalom, a vidéki kishokisokat célozza meg, az akadémiai képzést megelőző korosztályt készíti fel. A mozgalomban a vidéki kisiskolások vesznek részt, amelyet a kezdeményezők szeretnének Hargita megyei szintre kiterjeszteni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, Hargita megyében ezzel mindenki számára szeretnék megteremteni a lehetőséget a korcsolyázásra és jégkorongozásra, a mesteredző koordinálásában pedig ehhez a garantált szakmai képzés is társul.

Kercsó Árpád örömmel fogadta el a felkérést, és mint mondta, bízik benne egy-két éven belül már nemzetközi szinten is felfigyelnek a Hargita megyei kezdeményezésre.

Márton László-Szilárd Gyergyócsomafalva polgármestere kiemelte, a községben szeretnének egy műjégpályát megépíttetni a kiszolgáló létesítményekkel együtt, amelyet a melegebb évszakokban is tudnak működtetni.


Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Kérem ossza meg ismerőseivel: