Késve kapta meg a pénzt Hargita megye az árvízkárok helyreállítására

Utak, hidak javítása következhet 

Az árvízkárok helyreállítására 9 507 000 lejt utalt ki a kormány Hargita megye számára. Ebből a megyei utakon található hidak és utak javítására 6 776 000 lejt Hargita Megye Tanácsa kapott. Csíkban, Gyimesben, Kászonban, Udvarhelyszéken, Gyergyó térségében egyaránt javításokat fognak végezni, igaz, Borboly Csaba megyeelnök nyilatkozata szerint késve, mivel a nyáron kellett volna leosztani ezt az összeget, más megyékhez hasonlóan. Így a helyreállítások jelentős része áttolódik a jövő évre, az őszi-téli időjárási körülmények miatt.

– Hóban nem lehet elvégezni ezeket a munkálatokat. Elég baj ez a késés, ráadásul a számok sem azok, amiket kértünk – kommentálta a kormány leosztását a megyei tanács elnöke megjegyezve, hogy amit most kapott a megye, azt is úgy sikerült elérni, hogy nemrég Bukarestben Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével együtt megbeszélést folytatott Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettessel.

Jelentős részben hidak, pallók helyreállítására van szükség, de a leosztás alapjául szolgáló igénylési listán szerepel aszfaltréteg és útalap javítása, valamint ároktakarítás is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: