Két bemutatóval indul a Figura Stúdió Színház 2019/2020-as évada

Októberben kerül sor a XIII. Nemzetiségi Színházi Kollokviumra

Összesen hat bemutatóval, tizenegy műsoron maradó előadással, különböző vendégjátékokkal és a XIII. Nemzetiségi Színházi Kollokviummal várja nézőit a Figura Stúdió Színház a 2019/2020-as évadban. A kínálat kortárs szerzők – egyaránt magyar és külföldi – műveit tartalmazza, ugyanakkor klasszikus darabok is felkerülnek a Figura palettájára.

A szeptemberi hónap folyamán két bemutatót is láthatnak a nézők. Szeptember 18-án a Persze című ősbemutatót tekinthetik meg Tamás Boglár egyéni előadásában, majd szeptember 27-én Örkény István egyik legismertebb műve, a Tóték lesz látható, amelyet Florin Vidamsky visz színpadra.

Az októberi hónap tartogatja az évad legkiemelkedőbb eseményét, a tizenharmadik Nemzetiségi Színházi Kollokviumot október 11-20. között. A rendezvény betekintést kínál a romániai kisebbségi színházak előadásaiba, továbbá könyvbemutatóval, kiállítással, felolvasó esttel és koncertekkel is várja a kíváncsiskodókat.

A 2020-as év is egy bemutatóval indul, Lázár Ervin nyomán A Négyszögletű Kerek Erdő című előadás lesz látható a Figura Stúdió Színházban. A tavaszi hónapokban újabb két bemutatóra kerül majd sor: márciusban A. P. Csehov műve, a Sirály, illetve májusban Egressy Zoltán komédiája, a Sóska, sültkrumpli szórakoztatja a nézőket. Az idei évad utolsó bemutatójaként, Gianina Cărbunariu Stop the Tempo! című műve kerül színpadra.

A hat bemutató mellett az előző évadok repertoárjából is láthatnak előadásokat a nézők, idén is műsoron marad a Füst, avagy a színház elfoglalása (rendező: Hudi László), az Abigail bulija (rendező: Barabás Árpád), a Macskabaj (rendező: Albu István), A vágy villamosa (rendező: Nagy Botond), a Három nővér (rendező: Albu István), a Mártírok (rendező: Keresztes Attila), a Hideg (rendező: Leta Popescu), a Drognapló (rendező: Faragó Zénó), A kiválasztott (rendező: Dávid A. Péter), a Zűrzavaros éccaka (rendező: Albu István) és a Kövekkel a zsebében (rendező: Csuja László).

A gyergyószentmiklósi színház először vehet részt az Országos Színházi Fesztiválon (FNT) Bukarestben, ahol a Három nővér című produkciót mutatják be. A darab a 2018-2019-es évad végén a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján két kategóriában is díjat szerzett.

Az eddigi évekhez hasonlóan, színházunk ezentúl is igyekszik majd részt venni a Gyergyószentmiklóson történő kulturális eseményeken, megpróbálva emelni ezen rendezvények színvonalát. Továbbra is folytatódik a Te színházad elnevezésű színháznevelési program saját és meghívott tantermi előadások műsorra tűzésével. A Figura nagy hangsúlyt fektet a gyermek- és ifjúsági bérletet váltókra is, a saját előadások mellett többek közt a másik két Hargita megyei színház darabjait is figyelemmel kísérhetik a fiatalok.

Kérem ossza meg ismerőseivel: