Két előadás látható utoljára ezen a hétvégén

A De mi lett a nővel? és a Fizikusok lesz utolsó alkalommal a Figuránál

Utoljára látható a Figuránál a De mi lett a nővel? és a Fizikusok

A Figuránál két előadás látható utoljára ezen a hétvégén: a De mi lett a nővel? június 2-án, szombat este 7 órától, a Fizikusok június 3-án, vasárnap este 7 órától lesz utolsó alkalommal a gyergyószentmiklósi színház műsorán.

A De mi lett a nővel? 2014-ben, a Fizikusok 2015-ben került bemutatásra és mindkettő Albu István rendezésében jött létre a Figura Stúdió Színházban.


Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

de mi lett
Kiss Csaba drámájának alapját nyolc Csehov-novella képezi, melyek precíz dramaturgiai érzékkel formálva, izgalmas keretbe helyezve válnak egyetlen szöveggé. A groteszk humorral és számtalan komikus helyzettel átszőtt történet műfaja: férfimese. Három vándorszínész elbeszélései fonódnak össze, s adnak hozzá újabb és újabb darabokat egy titokzatos nőalak, Irina Bikulina kirakósjátékszerű arcképéhez. Leányszöktetés és romantikus szerelem, feslettség és sírig tartó hűség – megannyi ellentmondásos szín festi e képzelt nőalak portréját, ám a kérdés – hogy mi is lett a nővel? – mindvégig nyitva marad.

Az előadás 12 éves kortól ajánlott.


Friedrich Dürrenmatt: Fizikusok

fizikusok

A darab helyszíne egy festői nyugalmú luxusklinika, egy magán-elmegyógyintézet. A klinika nyugalmát azonban váratlanul néhány bizarr gyilkosság kavarja fel. A klinika vendégei közül hárman régi bentlakónak számítanak. A személyzet is csak képzelt nevükön: Newtonként, Einsteinként és Möbiusként ismeri azt a három tudóst, akik valamilyen ismeretlen okból már évek óta az intézet lakói. Körülöttük fonódnak egy olyan furcsa bűnügy szálai, ami Dürrenmatt darabjának kiindulópontja lesz.

Felelősek vagyunk-e a világért, ami cselekedeteink, korszakalkotó felfedezéseink nyomán folyamatosan változik körülöttünk? Mit kezdjen az emberiség egy találmánnyal, ami egyszerre képes gyökeresen megváltoztatni a világot, miközben bárki számára lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal elpusztítsa azt? Felelős-e a tudós azért a tudásért, ami értelmének, gondolkodásának köszönhetően birtokába jut? – többek közett ezen kérdéseket veti fel a Figura előadása.

A produkció 14 éves kortól ajánlott.


Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Online jegyek a www.biletmaster.ro oldalon.


 

Kérem ossza meg ismerőseivel: