Két hét múlva nyitja kapuit a 12. EMI-tábor

Augusztus 10-én, szerdán veszi kezdetét Erdély legnagyobb nemzeti fesztiválja, amelynek idei mottója: „Ilyen nagy dolog a Szabadság?…” Az ötnapos, Gyergyószentmiklós melletti rendezvényen az erdélyi és az összmagyarság legaktuálisabb problémáinak megvitatása mellett a kikapcsolódásnak is fontos szerep jut.
emitabor_logo-2016Az Erdélyi Magyar Ifjak tábora, ahol évről évre több ezren gyűlnek össze szerte a Kárpát-medencéből, idén augusztus 10-14. között várja látogatóit a Gyergyószentmiklós melletti 3-as kilométerkőnél. A tartalmas előadások és építő nemzetpolitikai viták mellett a közösségi élményre is hangsúlyt fektettek a program összeállítása során: koncertek, hagyományőrző és szabadidős programok sorozata biztosít lehetőséget a nemzetben gondolkodó fiataloknak a közös szórakozásra.

A mottóul választott Márai Sándor-verssor is jelzi, hogy a kerek évfordulóra való tekintettel idén az EMI-táborban is kiemelten szó lesz az 1956-os forradalomról, amelyről úgy történészek, mint egykori résztvevők nézőpontjából is többet lehet majd megtudni. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések központi témái között szerepelnek továbbá Székelyföld önrendelkezésének lehetőségei, az utóbbi hónapokban a magyarság ellen elkövetett jogtiprások, valamint az erdélyi magyarság és a titkosszolgálatok kérdése. A meghívottak között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Berecz András, Dáné Sándor, Harangozó Imre, Izsák Balázs, Macalik Ernő, Mandics György, Popély Gyula, Murányi Levente, Raffay Ernő, Tisza András, de a televíziós műsorból ismert HazajárókKenyeres Oszkár és Jakab Sándor – is a tábor vendégei lesznek, a sor pedig folytatódik.

EMI-tabor_2016_plakat 1A koncertprogramban újdonságok és visszatérő vendégek egyaránt szerepelnek: esténként a Dorothy, a Road, a Kowalsky meg a Vega, a Zorall, a Beatrice, a Kalapács, a Hungarica, a Romantikus Erőszak, az Ismerős Arcok és a Moby Dick együttesek lépnek fel, a kisszínpadon pedig a feltörekvő ifjú zenekaroké lesz a főszerep.

Ami a belépők árát illeti, idén is többféle kedvezményt kínálnak fel a táborozóknak. Elővételes akció keretében augusztus 5-ig 100 lejért lehet hetijegyet vásárolni Erdély több városában. A helyszínen a napijegy felnőtteknek 30, gyerekeknek 20 lejbe, a heti belépő 120, illetve 70 lejbe kerül, de a kiskorú gyerekekkel táborozó családok 270 lejért kedvezményes hetijegyet is válthatnak. Továbbá, előzetes jelentkezéshez kötve, a legalább 10 főt számláló ifjúsági csapatok tagjai is 100 lejért táborozhatnak.

A belépők ára minden esetben tartalmazza a sátorozás lehetőségét is, de lakókocsival vagy jurtával is lehet érkezni, ez utóbbi esetben a szervezők három hetijegyet adnak ajándékba. A környékbeli panzió-, hotelszobák és kulcsosházak foglalásában segítséget lehet kérni a +40 726 715 534 telefonszámon.

A részletes információkat, a folyamatosan bővülő programot, valamint a friss híreket a tábor honlapján, a www.emitabor.hu címen találják az érdeklődők.

Az Erdélyi Magyar Ifjak sajtóirodája
2016.07.27.

Kérem ossza meg ismerőseivel: