Két pályázaton is nyert a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ

Kézműves foglalkozást szervezett és korszerűsítette eszköztárát

Két gyerektábort szervezett és korszerű eszközöket vásárolt az intézmény részére a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati támogatásával a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ.  

Idén három pályázati kérelmet nyújtott be az intézmény, ebből kettő pozitív elbírálásban részesült.

A finanszírozásnak köszönhetően Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ idén első alkalommal szervezte meg a Gyergyószárhegyi Kézműves Gyerekfoglalkozást, amelynek keretében 7- 11 éves korú gyerekek számára biztosított lehetőséget a kézműves és képzőművészeti programjainak megismertetésére. Ennek célja egy olyan gyerekfoglalkozás megszervezése volt, amely a kézművességen keresztül betekintést nyújt a gyerekeknek a képzőművészet nagyszerű világába. Továbbá egy olyan kézműves és képzőművészeti foglalkozássorozatot indítottak el, ahol a gyerekek megtanulhatják játékok, használati tárgyak, dísztárgyak, különböző díszítések elkészítését, valamint az eddigi tudásukat tovább fejleszthetik. Az ötnapos foglalkozássorozat termékeit bemutatták a szülőknek és az érdeklődőknek, ezzel szerették volna felhívni a figyelmet a gyerekfoglalkozások, a gyerekekkel való foglalkozás fontosságára.

Szarhegy_BGA_1A foglalkozássorozatot a Bethlen Gábor Alap 300 000 forint támogatásban részesítette. A támogatásból tudták biztosítani a felhasznált szakmai anyag nagy részét, a Grafirka és a Pro Terra egyesület szakembereinek (képzőművész, kézműves, pedagógus, pszichológus) szakirányítását és az étkezés egy részét. A programon közel ötven gyermek vett részt. Mivel nagy népszerűségnek örvendett a program, az elkövetkező években is folytatják.

Ezen kívül egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően olyan korszerű eszközöket szereztek be, amelyek segítik a kulturális programok zökkenőmentes működtetését. A kulturális és művészeti központ évente közel tíz képzőművészeti alkotótábort rendez, ahol több mint száz alkotó jelenik meg. Ezen alkotási folyamatok egy része korszerű eszközökkel történik, melyeket nem minden esetben tud a képzőművész magával vinni, így az intézmény kell biztosítsa. Továbbá az alkalmazottak munkáját – alkotások digitális leltárba vétele, online munka, dokumentumok nyomtatása stb. – is megkönnyítik a korszerű eszközök. A Bethlen Gábor Alap által megítélt támogatás 600 ezer forint volt, amiből sikerült két laptopot, egy asztali számítógépet és egy multifunkcionális nyomtatót vásárolni. Az eszközök megvásárlására októberben került sor.

Kérem ossza meg ismerőseivel: